Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Salariile, în colaps! E oficial: Guvernul schimbă revoluția fiscală. Deciziile care afectează sute de mii de români

Legea salarizării a creat haos atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Mai mulți angajați au primit, pe luna ianuarie, salariile cu mult diminuate. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a dat lămuriri referitoare la ordonanța care repară erori din sistemul de salarizare.

Legea salarizării a creat haos atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Mai mulți angajați au primit, pe luna ianuarie, salariile cu mult diminuate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a dat lămuriri referitoare la ordonanța care repară erori din sistemul de salarizare.

Pe ordinea de zi a fost introdusă și adoptată o Ordonanță de Urgență privind măsuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariați. În ceea ce privește afectarea salariaților din sectorul privat, care prin această OUG beneficiază de scutiri de impozit pe venitul realizat. Este vorba despre acei angajați din patru domenii: IT, cei care lucrează în cercetare, dezvoltare, inovare, cei care efectuează activități cu caracter sezonier, precum și salariații care sunt încadrați cu handicap grad sau accentuat. Măsura se aplică pentru veniturile obținute în anul 2018 și asigură aceleași venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în atnul 2017, astfel încât angajatorii acestora să nu fie obligați la un efort financiar suplimentar”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Antena 3.

Recomandari