Antena Căutare

Salariile, în colaps! E oficial: Guvernul schimbă revoluția fiscală. Deciziile care afectează sute de mii de români

Legea salarizării a creat haos atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Mai mulți angajați au primit, pe luna ianuarie, salariile cu mult diminuate. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a dat lămuriri referitoare la ordonanța care repară erori din sistemul de salarizare.

Legea salarizării a creat haos atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Mai mulți angajați au primit, pe luna ianuarie, salariile cu mult diminuate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a dat lămuriri referitoare la ordonanța care repară erori din sistemul de salarizare.

Pe ordinea de zi a fost introdusă și adoptată o Ordonanță de Urgență privind măsuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariați. În ceea ce privește afectarea salariaților din sectorul privat, care prin această OUG beneficiază de scutiri de impozit pe venitul realizat. Este vorba despre acei angajați din patru domenii: IT, cei care lucrează în cercetare, dezvoltare, inovare, cei care efectuează activități cu caracter sezonier, precum și salariații care sunt încadrați cu handicap grad sau accentuat. Măsura se aplică pentru veniturile obținute în anul 2018 și asigură aceleași venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în atnul 2017, astfel încât angajatorii acestora să nu fie obligați la un efort financiar suplimentar”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Antena 3.

CURS VALUTAR, 8 februarie. Dolarul explodează azi! La ce valoare a ajuns!... 15.000 de lei pentru românii care au muncit în străinătate și se întorc în țară! Care este singura condiție pentru a lua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x