Antena Căutare

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Ministrul Educaţiei - "În judeţele unde promovabilitatea a fost sub 50% se vor lua măsuri"

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Ministrul Educaţiei a declarat că se vor lua măsuri în judeţele în care promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50 la sută.

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Ministrul Educaţiei - "În judeţele unde promovabilitatea a fost sub 50% se vor lua măsuri"
Rezultatele la BAC 2015 au fost foarte slabe în Giurgiu, Teleorman şi Ilfov

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Ministrul Educaţiei a declarat că se vor lua măsuri în judeţele în care promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50 la sută.

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Acesta a declarat, la Universitatea din Suceava, că sunt trei judeţe cu promovabilitate sub 50 la sută la BAC 2015. Două dintre ele, Giurgiu şi Teleorman, au înregistrat o scădere faţă de anul trecut, în timp ce al treilea judeţ, Ilfov, a înregistrat o creştere cu 11,6 la sută faţă de anul 2014.

Rezultate BAC 2015 edu.ro. 0% promovabilitate! Licee din România în care nimeni n-a trecut examenul

www.a1.ro a prezentat rezultatele de la BAC 2015

"Ilfov, deşi este sub 50 la sută, are o creştere de 11,6 la sută faţă de 2014. De altfel, 11,9 la sută este creşterea cea mai mare între cele 42 de inspectorate, iar pe locul al doilea este Ilfov. Deci, în Ilfov, măsurile luate s-au dovedit a fi eficiente. Rămâne să ne concentrăm pe celelalte două judeţe şi să vedem cum putem susţine, prin ce mijloace, o pregătire care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor din aceste judeţe”, a declarat Cîmpeanu, potrivit mediafax.ro.

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Clujul şi Braşovul au cei mai deştepţi elevi!

El a explicat că în privinţa măsurilor ce trebuie luate sunt "foarte multe idei", dar că este convins că măsurile în educaţie nu pot fi senzaţionale de la un an la altul, în condiţiile în care se ştie deja că sistemul de educaţie este unul “inerţial” prin definiţie.

Elevii au aşteptat cu emoţie rezultatele

"Sigur că putem să avem un procent de promovare la nivel naţional mult mai bun dacă schimbăm structura Bacalaureatului. După cum ştiţi, înainte de 2010, era o cu totul altă structură a examenului de Bacalaureat, erau note acordate la probele orale şi, sigur, asta a schimbat foarte mult. Dacă ne dorim să avem procent de promovare mai mare putem să luăm unele măsuri, dar sunt convins că nimeni nu-şi doreşte un procent de promovare mai mare, ci îşi doreşte, în ultimă instanţă, o pregătire mai bună a absolvenţilor noştri. Aceste măsuri necesită timp şi perseverenţă. În primul rând, avem un program aprobat la nivel naţional, este vorba de sprijin pentru Bacalaureat şi acces la facultate. Acest program se concentrează pe măsurile de sprijin tocmai al celor din zonele defavorizate din mai multe perspective. Cele două judeţe se încadrează în această zonă, mai ales mediul rural aferent populaţiei şcolare din aceste judeţe", a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că sunt măsuri care se impun la nivelul organizării sistemului de educaţie din cele două judeţe, însă cu toate aceste măsuri ce ţin de sprijinul material, dacă nu vor fi dascăli bine pregătiţi şi devotaţi care să-şi facă datoria aşa cum se cuvine la clasă, rezultatele nu vor fi suficient de bune, aşa cum se aşteaptă.

Sursa: mediafax.ro

Rezultate BAC 2015 edu.ro. Clujul şi Braşovul au cei mai deştepţi elevi!... Încă o zi de foc, cu temperaturi de 40 de grade Celsius! Medicii avertizează să nu ieşim afară în miezul zilei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x