Rezultate devastatoare la maternitatea Giulești! Patru angajați sunt purtători ai stafilococului auriu

 

Apa sterilă folosită la matenitatea Giuleşti este contaminată cu bacterii, iar patru dintre angajaţi sunt purtători ai stafilococului auriu! Acestea sunt rezultatele anchetei făcute de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în urmă cu o săptămâne patru bebeluşi au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infecţii respiratorii şi ale pielii, provocate chiar de stafilococul luat din maternitate.

Echipa formată din inspectori sanitari și medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică și Control Boli Transmisibile ai Direcția de Sănătate Pubică București au finalizat acțiunea de control la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" ieri la orele 18.30.

Controlul a fost realizat după ce, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internați 5 copii născuți prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice , apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

În cadrul verificării, au fost prelevate un număr de 75 de probe de salubritate, 12 probe sterilitate, 18 probe de aeromicroflora, 44 exudate nazale și 16 probe de apă sterile. Conform unui raport preliminar, rezultatele au relevat 4 probe pozitive de la exudate în cazul unei moașe care lucra în Blocul Operator, 2 asistente de la salonul de nou-născuți și o infirmieră de la salon nou-născuți. S-a depistat prezența stafilococului coagulazo pozitiv în toate cele 4 cazuri.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI