Rezultate Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă elevii pierd codul unic prin care își pot afla notele

Elevii își vor afla rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2020, în premieră, prin intermediul unor coduri unice. Un oficial din Ministerul Educației a explicat ce se întâmplă în situația în care un elev pierde acest cod.

Rezultate Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă elevii pierd codul unic prin care își pot afla notele

Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Educației Luminița Barcari a explicat că, în cazul în care un elev pierde codul unic prin care își poate afla notele la Evaluarea Națională sau Bacalaureat, acesta poate fi recuperat.

„Școala are evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Evaluării Naționale există acel cod, care îi va fi comunicat elevului, la nevoie”, a spus Luminița Barcari.

„Eu cred că sistemul nu are de ce să aibă erori, noi colaborăm cu o firmă care toată această platformă, toată baza de date, și sunt bine realizate. Inspectoratele au fost informate ce au de făcut și cred că informaticienii și-au făcut treaba foarte bine”, a adăugat Luminița Barcari.

Anul acesta, elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu își vor mai vedea numele afișate public la rezultate nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală.

Motivul pentru care se schimbă modul de afișare al rezultatelor, la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Elevii de clasa a VIII-a au primit la proba de miercuri, ultima, un cod unic pentru a le putea afla. Măsura a fost luată pentru a respecta prevederile europene în materie de protecție a datelor personale, după ce mai mulți părinți nu și-au dat acordul, solicitat în scris după prima probă la Evaluarea Națională, pentru prelucrarea datelor copiilor lor.

Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională și Bacalaureat! Cine poate câștiga aproape 2.000 de lei!

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a explicat Luminița Barcari, la Digi 24.

Baremul pentru Evaluare Națională 2020, la Matematică, a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele, pentru 10 curat! Răspunsurile corecte!

La observația că acest lucru a fost făcut „peste noapte”, iar la prima probă de la Evaluarea Națională, cea de la română, copiii s-au dus cu nume și prenume, în timp ce la proba de matematică, de miercuri, s-au trezit cu un bilețel cu codul, oficialul din Ministerul Educației a explicat: „La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o compleze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori. Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele. Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”.

Baremul pentru Evaluare Națională 2020, la Limba și Literatura Română, a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Limba și Literatura Română, pentru nota 10!​

Astfel, la școală, la avizier, părinții și copiii vor găsi o listă cu notele și mediile obținute, dar în loc de nume, vor găsi acele coduri unice. La fel vor fi afișate rezultatele și pe site-ul Ministerului Educației.

Ultimele știri