Antena Căutare

Autoritățile din România, primele măsuri pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus. Ce se întâmplă în aeroporturi

Riscul ca noul coronavirus să facă victime şi în România este extrem de redus! Ne asigură expertii în Sănătate Publică de la Ministerul Sănătătii. 

Specialiştii spun că - şi în cazul în care ar apărea persoane infectate cu virusul Wuhan în ţara noastră - posibilitatea ca acestea să facă o formă severă a bolii este destul de mică.

Coronavirus: 41 de morţi, 1.300 persoane contaminate şi milioane de locuitori blocaţi în China

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat luni că au fost înfiinţate pe aeroporturile internaţionale linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China.

"De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, pentru că apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero. Personal am vizitat împreună cu echipa Ministerului Sănătăţii unităţile de la "Matei Balş", unde pot fi trataţi corect aceşti pacienţi, iar centrele pe care vreau să le identificăm clar la nivel naţional sunt - în afară de Bucureşti - Iaşi, Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Sibiu şi identificăm un centru suplimentar la Oradea", a spus ministrul.

Suspiciune de infectare cu coronavirus în România! Un bărbat venit din China a ajuns de urgență la spital

Ce alte măsuri au mai luat autoritățile pentru a preveni răspândirea virusului din China, află în clipul de mai sus!

România, lovită de un ciclon care vine dinspre Marea Mediterană. Cum se schimbă vremea în următoarele zile... Proteste la Liceul German din Arad, unde 40 de copii au ajuns la spital: ”Autoritățile și-au bătut joc. Sunt prea multe ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x