Antena Căutare

Proteste la Liceul German din Arad, unde 40 de copii au ajuns la spital: ”Autoritățile și-au bătut joc. Sunt prea multe semne de întrebare!”

La două săptămâni de la izbucnirea scandalului de la Liceul German din Arad, primăria a reziliat contractul cu firma care a făcut dezinsecţia în şcoală! Dar numai după ce zeci de părinţi, cu pancarde, măşti chirurgicale şi banderole albe, au protestat în faţa şcolii. Părinţii cer răspunsuri clare din parte autorităţilor, pe care, spun ei, nu le-au primit nici până acum. Vor ca cei vinovaţi să plătească, mai ales că - la mijloc - e sănătatea copiilor. 

”Nu aş vrea să tărăgâneze acest lucru la nesfârşit, cât durează o cercetare? Vor plimba dosarele dintr-o parte în alta până se vor pierde?”, a explicat o femeie.

Cu măşti chirugicale pe faţă şi banderole albe pe braţe, părinţii şi elevii au protestat aseară în faţa liceului german din Arad, după ce copii lor au ajuns la spital. 40 de elevi acuzau stări de rău şi iritaţii pe piele chiar în prima zi de şcoală, după vacanţa de iarnă. Apoi, după curăţenia generală când şcoala s-a redeschis, alţi 20 de copii au ajuns din nou la spital.

Otrava cu care s-a făcut dezinsecţia în Liceul German din Arad face noi victime. Alţi 13 copii au ajuns la spital

”Iar după ce am ajuns acasă în data de 14 seara, Alexandra a făcut din nou o criză şi am chemat ambulanţa şi am fost la UPU. Ei spun că este o reacţie probabil, a făcut şi un atac de panică, nu ştiu nici ei probabil sau nu au voie să ne spună.”, a mai explicat ea.

Părinţii cer explicaţii din partea autorităţilor, dar acestea întârzie să apară. De frică să nu ajungă din nou la spital, unii dintre ei au refuzat să-şi mai lase copiii să mearga la cursuri.

”Ok, autorităţile şi-au bătut joc, firma din nou şi cei din conducerea liceului din nou! La o săptămână distanţă s-a întâmplat acelaşi lucru, DSP ruşine. Ce măsurători au făcut, dacă s-a întâmplat la fel? De ce s-a făcut deratizarea la aproape o lună după semnarea procesului verbal de execuţie? Nu înţeleg de ce, sunt prea multe semne de întrebare.”, a mai declarat mama unui elev.

Liceul German din Arad, unde 40 de copii au ajuns la spital intoxicați, rămâne închis joi și vineri

O comisie formată din specialişti a stabilit că una dintre substanţele folosite de firma care a efectuat dezinsecţia nu era autorizată în România, iar cealaltă a fost folosită într-o concentraţie de patru ori mai mare decât era normal. La două săptămâni de la acest incident extrem de grav, dosarul penal deschis de politişti este înca cu autor necunoscut. Se aşteaptă rezultatul analizelor probelor ridicate din sălile de clasă pentru a se putea identifica vinovaţii. Prima măsură a fost luată de edilul oraşului care a reziliat contractul cu firma de dezinsecţie din Hunedoara, responsabilă cu dezinsecţia şi deratizarea la nivelul întregului municipiu.

Autoritățile din România, primele măsuri pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus. Ce se întâmplă în aeroporturi... Ministrul Finanţelor: Nu se vor face modificări la Codul Fiscal în 2020. Este un mesaj şi pentru mediul de afaceri, am p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x