Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Gest uriaș de omenie! Fost elev al unei școli din Alba, plecat la muncă în străinătate, a trimis 12 calculatoare pentru copiii nevoiași

Un gest impresionant i-a lăsat fără cuvinte pe profesorii școlii din Zlatna, localitate din județul Alba. Un fost elev, plecat din țară și stabilit de ceva ani peste hotare, a trimis sub anonimat o donație pentru copiii fără posibilități materiale din oraș. Bărbatul a oferit 12 calculatoare și a dorit ca numele său să nu fie făcut public. Postarea unui dascăl al școlii, prin care îi mulțumește, este de-a dreptul emoționantă.

Un român stabilit în străinătate a trimis calculatoare în țară, pentru copiii nevoiași. Foto ilustrativă

Ziarul de Iași

Omul a trimis acasă computerele, din dorința de a întinde o mână de ajutor copiilor săraci, care nu au posibilitatea să facă școala online, pentru că nu au acasă un calculator.

Citește și: O elevă din Vaslui i-a scris primarului, cerându-i un telefon pentru școala online. I-a spus că la alocație îi va returna banii. Ce răspuns a primit?

12 copii săraci au primit computerele pentru a putea face școala online

În sprijinul tânărului au sărit și alți oameni de tine, unul care a adus compunerele în țară și alții care s-au ocupat de pregătirea lor, pentru ca elevii să le primească cu toate programele necesare instalate.

Citește și: O elevă dintr-o comună din Sibiu copiază de mână caiete cu exerciții, pentru colegii ei! „Ei nu au posibilități, dar își doresc să țină pasul cu materia” VIDEO

Gestul de omenie a fost dezvăluit de un dascăl al școlii, într-un mesaj emoționant, postat pe o rețea de socializare.

”Într-o perioadă grea pentru toți, în vremuri de criză – atunci se relevă cu adevărat caracterul, capacitatea de empatie a unui om. Este vorba de acel moment când dezinteresat faci un bine, când aduci bucurie în viața altora doar pentru că ești un om fain. Un fost elev al școlii din Zlatna(care de multă vreme trăiește în altă țară) s-a gândit că este posibil ca în vremurile acestea unor copii să le lipsească device-urile necesare pentru școala on-line.

Doisprezece copii au primit, datorită acestui OM, calculatoare pe care să le poată folosi pentru a avea acces la educație.

Trebuie să spun că au mai fost oameni minunați care au ajutat – un domn foarte amabil, foarte săritor care le-a transportat cu mașina din țara de unde au venit, câțiva băieți care au rupt din timpul lor și au ajutat cu pregătirea calculatoarelor pentru ca toți copiii să nu aibă altceva de făcut decât să se conecteze la platforma pe care se desfășoară lecțiile.

Chapeau, domnilor! Mulțumesc din suflet, în numele copiilor, OM minunat!” a scris pe contul său de Facebook un profesor al școlii din oraș.

Recomandari