România a dat banii pentru un vaccin care nu există. În ianuarie 2021 ar trebui să înceapă vaccinarea în masă

Lumea este tot mai aproape de vindecare. Marile puteri anunţă că vaccinul anti-covid intră în ultima fază de testare. În România, dozele vor ajunge în tranşe. Când le-am putea avea efectiv şi cine va avea prioritate la vaccinare?

În ianuarie 2021 ar trebui să înceapă vaccinarea în masă

Hepta

Este o cursă contra-cronometru. Niciodată în istorie un vaccin nu a mai fost obţinut atât de repede. Cercetarea şi testele se fac cu viteză, sub uriaşa presiune a pandemiei. Mai ales că în luna iulie, la nivel mondial, s-au înregistrat 8 milioane de îmbolnăviri. Câte au fost în primele şase luni ale anului, la un loc.

Citește și: OMS are probleme cu banii! "Niciodată nu este prea târziu să schimbăm cursul pandemiei". Milioanele promise nu sunt suficiente combaterii virusului

Vaccinul care ar putea scăpa România de Covid vine din Israel

Unul dintre vârfurile de lance pe care le avem în lupta cu coronavirusul este Israelul, de acolo ar putea veni unul dintre cele mai promiţătoare vaccinuri.

Este produs de un institut care aparţine statului. Vorbim doar de 20 de vaccinuri care vor fi testate pe oameni. Dacă institutul, care este foarte prestigios, spune că are un vaccin bun sau un produs bun în mână, atunci lumea poate fi sigură că vorbim despre un produs serios", explică David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.

La nivel mondial, peste 160 de vaccinuri sunt în diferite etape de testare. Jumătate dintre ele au la bază medicamente existente. Celelalte testează metode noi. Vaccinul dezvoltat de Institutul israelian de Biotehnologie foloseşte pentru imunizare o tulpină de virus care nu poate declanşa boala. O singură doză ar putea garanta vindecarea.

Citește și:

Nu mai există Covid-19 aici! Satul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din țară este vindecat! Cum au reușit localnicii să scape de virus

România şi-a rezervat 10 milioane de doze din primul vaccin

Testele pe oameni încep în octombrie. Dacă dau rezultate, vaccinarea în masă ar putea începe în ianuarie 2021.

"Avem 3 etape. 100 de persoane, dacă totul merge bine atunci trecem la a doua etapă cu o mie de persoane şi apoi la a treia etapă cu 30.000 de persoane", mai spune ambasadorul.

Citește și
laura vass blonda in timp ce priveste suparata
O mai recunoști? Cât s-a schimbat Laura Vass în ultimii ani. Cântăreața de manele strălucește și pare că a întinerit
O mai recunoști? Cât s-a schimbat Laura Vass în ultimii ani. Cântăreața de manele strălucește și pare că a întinerit
Anamaria Prodan în două ipostaze diferite
Ce studii are Anamaria Prodan, de fapt. Unde a lucrat înainte să devină impresară
Ce studii are Anamaria Prodan, de fapt. Unde a lucrat înainte să devină impresară
colaj de fotografii cu nicolae guta tatuat pe față și în trecut, in videolcipurile de manele
Câte clase are Nicolae Guță și ce meserie are la bază. Detaliul mai puțin știut despre manelistul care s-a căsătorit la 14 ani
Câte clase are Nicolae Guță și ce meserie are la bază. Detaliul mai puțin știut despre manelistul care s-a căsătorit la 14 ani
Mai multe articole

Găsirea unui antidot este urgenţă globală. Marea Britanie şi Statele Unite sunt şi ele deja într-un stadiu avansat al testelor pe oameni. Moderna, compania din spatele vaccinului american, a dat deja drumul la precomenzi. O doză va costa între 32 şi 37 de dolari. România şi-a rezervat 10 milioane de doze din primul vaccin care va fi pus pe piaţă. Acestea vor ajunge în ţară în tranşe, iar prioritate vor avea copiii, persoanele în vârstă, personalul medical şi cei care suferă şi de alte boli.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri