Romania are peste 15.000 de copii trecuti de pragul obezitatii

Un copil din doi are probleme cu greutatea corporala. In trei din patru boli, obezitatea a devenit un factor de risc. Sunt statistici alarmante. care totusi nu par sa sperie pe nimeni. In farfuriile copiilor gasim numai alimente interzise: multa ciocolata, prajituri cat cuprinde si fast-food-ul de toate zilele.

Odatã plecat la scoala, Cristi uita repede de mancarea sanatoasa de acasa si mananca orice. Asa se face ca, la doar 12 ani, Cristi a ajuns sa cantareasca peste 60 de kilograme.

Povestea lui este doar una din miile de acest fel. In Romania, 15.000 de copii au trecut pragul obezitatii, iar unul din doi se lupta cu kilogramele in plus.
Marius are 10 ani si este in clasa a doua. Viseaza sa fie un mare fotbalist, dar kilogramele in plus il cam incurca la antrenamente. Cu greu se poate obisnui cu regimul alimentar, care ar trebui sa il duca pe calea cea buna.

Nu doar alimentele au facut ca cifrele sa explodeze. Sedentarismul are si el un rol deloc de neglijat. Iar obiceiurile alimentare si cele de miscare se invata in primii ani de viata.

Obezitatea infantila a ajuns la proportii alarmante in Uniunea Europeana. 14 milioane de copii sunt supraponderali si numarul lor creste anual cu 400.000. Este motivul pentru care campanii din toate tarile europene cer Uniunii sa recunoasca obezitatea drept boala cronica.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri