Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Ridicăm România cu indieni și vietnamezi! Țara are nevoie de 300.000 de oameni, care să lucreze în acest domeniu: „Câștigăm mai bine ca acasă!”

Muncitorii noştri construiesc Occidentul, iar noi ne bazăm pe indieni şi vietnamezi pentru a ridica blocuri şi autostrăzi. Avem 300 de mii de angajaţi în construcţii, dar mai e nevoie de tot atâţia.

Muncitorii noştri construiesc Occidentul, iar noi ne bazăm pe indieni şi vietnamezi pentru a ridica blocuri şi autostrăzi. Avem 300 de mii de angajaţi în construcţii, dar mai e nevoie de tot atâţia. Constructorii spun că nu mai pot prelua lucrări pentru că nu au cu cine să le termine. În centrul Capitalei, câteva sute de indieni construiesc locuinţe pentru români.

La un simplu tur pe şantierul unui complex rezidenţial din Bucureşti, ai putea crede că eşti în India. Peste tot se vorbeşte în hindi.

India, Vietnam şi Bangladsh au devenit in ultimii ani principaii furnizori de muncitori pentru ţara noastră. Aici, asiaticii castiga dublu decât acasă. Pentru că vorbeşte engleza şi are o calificare, Nizam Ahmad are un salariu mai mare decât ceilalţi.

Datele oficiale arată că în 2018 lucrau în România aproape 16 mii de muncitori din afara Uniunii Europene. Ne lipsesc în continuare 300 de mii de angajaţi în acest domeniu.

Constructorii se plâng că, din acest motiv, nu pot prelua lucrări sau nu pot respecta termenele.

Numărul salariaţilor din construcţii este acum la nivelul anului 2001, în jur de 300 de mii.

Recomandari