Antena Căutare

Romania este in topul mondial al importatorilor de legume

Vremea legumelor romanesti este pe trecute, asa ca trecem la importuri. Chiar daca pe rafturile marilor magazine inca se mai gasesc produse autohtone, preturile sunt cu 30% mai mari fata de sezonul cald. Pentru a face bani mai multi, marii productori isi pastreaza marfa in depozite si o scot la vanzare luna viitoare pentru a o putea scumpi.

Legumele produse in Romania ajung pentru consumul intern doar doua sau trei luni pe an. In rest, suntem nevoiti sa ne asiguram necesarul din importuri.

Marfa adusa din strainatate este mai scumpa. De exemplu, kilogramul de vinete din Turcia se vinde cu 6,5 lei. Cu doi lei mai mult fata de cele romanesti. Si pretul rosiilor turcesti este dublu fata de cel al rosiilor autohtone, iar ardeii din Olanda se vand si de trei ori mai scump decat cei romanesti.

Ca sa-i ajute pe producatorii autohtoni, oficialii de la Agricultura se gandesc sa relanseze codul bunelor practici pentru marile magazine. “Cred putem veni, atata timp cat exista deschidere de consiliul concurentei cu anumite stimulente, n-as vrea sa le spun impuneri pentru producatori astfel incat ei sa ajunga pe rafturile hipermaketurile din Romania”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Romania este in topurile tarilor care cumpara cele mai multe legume de la straini si se claseaza pe locul 12 la nivel mondial.

Guvernul pregateste programul "Rabla" pentru sobe. Nu ai centrala termica, nu primesti ajutor pentru incalzire... Apartament de doua camere cu 34 de mii de euro! Ce strategii au gasit patronii de ansambluri rezidentiale pentru a-si vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x