Antena Căutare

Alexandru Rafila, un nou avertisment pentru români: ”Cel mai probabil luni vom depăşi 2.000 de cazuri, întrăm în scenariul 4!”

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut la 1760, astfel că Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat că cel mai probabil luni vom intra în scenariul 4. 

Alexandru Rafila, un nou avertisment pentru români: ”Cel mai probabil luni vom depăşi 2.000 de cazuri, întrăm în scenariul 4!”
Alexandru Rafila, un nou avertisment pentru români: ”Cel mai probabil luni vom depăşi 2.000 de cazuri, întrăm în scenariul 4!”

În cadrul unui interviu, acesta a spus că trebuie să ne pregătim de restricții și mai drastice, având în vedere trecerea la nivelul patru de alertă. "Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. (...) Trebuie să ne comportăm în aşa fel încât sa limităm transmiterea acestei boli. Pe de altă parte, cazurile noi care apar sunt într-un trend aşteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depăşirea acelei cifre de circa 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. (...) Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel târziu poimâine - cel mai târziu o sa fie marţi, dar cel mai probabil va fi luni - având în vedere că azi am avut peste 300 de cazuri noi (...) e un lucru pe care trebuie să-l luam ca atare şi să ne pregătim cu spitalele ca să putem să preluăm pacienţii în stare mai gravă şi să ne gândim la o soluţie pentru cei care au forme uşoare sau sunt asimptomatici să fie trataţi fie la domiciliu, fie în spaţii dedicate", a declarat, duminică, Rafila la Digi 24.

Alte două decese cauzate de coronavirus în România. Una dintre victime, o tânără de 27 de ani, bolnavă de diabet

El a subliniat că urgenţa este organizarea tratării pacienţilor în afara spitalelor pentru ca acestea să nu fie suprasolicitate.

Rafila a spus că 80% dintre cei diagnosticaţi au forme uşoare sau medii şi 20% - forme mai grave sau critice.

Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate

Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate... Cine este tânăra de 27 de ani care a murit din cauza coronavirusului. Fata ar fi contractat virusul de la frații ei înto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x