Antena Căutare

Romania, tara gropilor: Autoritatile se pregatesc pentru "marea peticire" de primavara

Nici nu s-a curatat bine zapada de pe drumuri, ca s-au si umplut de gropi. Mai adanci, mai mari si mai multe fata de cele pe care le stiam deja, de toamna trecuta. Soferii fac slalom ca sa le evite, in timp ce oficialii de la drumuri pregatesc banii pentru noi petice. Intretinerea de vara pe urmatorii doi ani va costa peste 200 de milioane de euro.

Gropile din drumuri duc catre o singura solutie - in Romania - noi reparatii. Compania de Autostrazi si Drumuri pregateste marea plombare. De care este neaparata nevoie...

Autostrada Soarelui, de exemplu, are hopuri din metru-n metru, pe kilometri intregi. O pista de incercare este si Centura Capitalei. Iar exemplele pot continua in toate zonele din tara.

Drumurile din Bihor arata ca dupa bombardament. Un exemplu concret este Drumul European 79, Oradea - Deva, care a intrat in reabilitare in toamna anului trecut... Reabilitare in acte, deoarece soferii sunt nevoiti sa faca slalom printre sutele de gropi rasarite pe o suprafata de doar cativa metri patrati.

Locuitorii din jurul orasului Galati, de asemenea, au si uitat cand au vazut ultima oara un utilaj pe DN 25. Drumul a ajuns aproape impracticabil...

In Suceava, la fel. Drumarii s-au grabit cu peticele inainte sa vina primavara. Nici nu s-a uscat bine asfaltul, ca au si inceput sa zboare bucati din el.

Pentru toate acestea, nota de plata va fi cat se poate de consistenta. Si decontata tot din bugetul soferilor.

Tocmai de aceea Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri aloca, pentru intretinerea de vara din urmatorii doi ani, 216 milioane de euro. Castigatorii licitatiilor vor trebui, pe langa plombare, sa asigure si alte servicii, precum semnalizarea si toaletarea drumurilor.

Primavara trecuta, drumarii au contorizat peste 800.000 de metri patrati de gropi.

foto: Intact Images

Cristian Cioaca ii cere ministrului de Interne sa se faca dreptate in cazul sau... Fructe cu pret de metale pretioase: Un kilogram de cirese de Tasmania costa 220 de lei in pietele romanesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x