Antena Căutare

Fructe cu pret de metale pretioase: Un kilogram de cirese de Tasmania costa 220 de lei in pietele romanesti

Arata de parca ar fi din fotografii prelucrate pe calculator si iti lasa gura apa cand le vezi. Ciresele de Tasmania strabat mari si tari pana ajung pe tarabele romanesti. Un kilogram de astfel de fructe costa cat un gram si jumatate de aur. Chiar si asa, comerciantii nu duc lipsa de clienti.

Un kilogram de cirese se vinde cu 220 de lei. Sunt aduse cu avionul de la 16.000 de kilometri distanta, tocmai de langa Australia. Doar doua cirese care cantaresc 40 de grame au un prêt urias de 8,8 lei. Cam cat doua kilograme de mere.

Iar comerciantii nu duc deloc lipsa de clienti. In lunile bune vand si 50 de kilograme de cirese. Vanzarea este sigura pentru ca au client fideli. “Sunt oameni de afaceri, oameni care calatoresc foarte mult. La cererea acestor clienti am facut comenzi si s-au adus aceste fructe. Nu se putine ori s-a intamplat sa spuna: Dar cirese Tasmania nu aveti?”, spune un comerciant de fructe.

Aratoasa de-ti lasa gura apa este si zmeura din Mexic. Cine isi rasfata papilele gustative in plina iarna cu asemnea delicatese trebuie sa plateasca pe masura.
Zmeura mexicana se vinde in hypermaket cu 260 de lei kilogramul cat 20 de kilograme de carne de porc.

Si rosiile cherry ecologice concureaza la pret cu zmeura si ciresele. Un kilogram de astfel de legume costa 130 de lei, intr-o piata din nordul Capitalei. Cu banii pe care unii ii platesc pentru un kilgram de fructe, romanul de rand mananca o luna intreaga.

In sezonul rece, mai bine de 80% dintre fructele si legumele din piete si hypermarket-uri sunt aduse din import.

Romania, tara gropilor: Autoritatile se pregatesc pentru "marea peticire" de primavara... O carte de colorat starneste controverse in comunitatea rromilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x