Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Cât de repede poți afla că ești pozitiv? România va avea un aparat de testare rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus

Un aparat în valoare de 300.000 de lei a fost achiziționat, prin intermediul Ministerului Sănătății, de Direcția de Sănătate Publică din Buzău. Aparatura are capacitatea de testare rapidă a persoanelor suspecte de îmbolnavire cu noul coronavirus.

Testări rapide pentru coronavirus

Octav Ganea/Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii a aprobat vineri achiziţionarea unui aparat 'Real Time PCR' pentru judeţul Buzău, aparat ce va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus, a anunţat vineri printr-un comunicat de presă preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 308. 11 pacienți se află la Terapie Intensivă, iar doi sunt în stare gravă

Aparatul de testare rapidă pentru Covid19 a costat 300.000 de lei

Aparatul, în valoare de 300.000 lei, va fi amplasat în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

'Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui demers. Totodată, fondul de rezervă din bugetul judeţului Buzău va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus şi susţinerea măsurilor luate. În funcţie de solicitările venite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, prin dispoziţie a preşedintelui CJ, vom aloca sumele necesare şi vom lua toate măsurile care se impun', a precizat Petre Emanoil Neagu.

Citește și:

China a început să testeze pe oameni un vaccin împotriva COVID-19. Urmează să fie produs în masă

Potrivit acestuia, până în prezent, CJ Buzău a făcut achiziţii de echipamente de protecţie şi materiale sanitare în valoare de 300.000 de lei, acestea fiind livrate în perioada următoare.

Recomandari