Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut anunțul! Românii vor putea vota pe internet

Autoritatea Electorală Permanent (AEP) derulează un proiect prin care vor implementa în anul 2024, moemnt în care toate rundele de alegeri vor fi organizate în decursul aceluiași an, sistemul de vot electronic și prin internet.

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut anunțul! Românii vor putea vota pe internet

"Autoritatea este într-un proiect de e-guvernare. Deşi toate statele (UE) aveau obligaţia pentru a introduce sistemul de vot electronic şi votul pe internet, avem în acest moment un singur stat Estonia care are aşa ceva, iar noi avem ca plan pentru 2024, anul în care vor fi toate alegerile în acelaşi an, locale, europarlamentare, prezidenţiale şi parlamentare, astfel încât să implementăm acest sistem de vot", a spus preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

În luna ianuarie 2020, autoritatea va propune modificări în legea electorală pentru ca votul electronic și cel prin internet să fie disponibile în anul 2024.

"Prin modificările legislative pe care le vom propune în ianuarie vom fi, zic eu, primul stat, dacă până în 2024 nu vor fi şi alte state, care va aplica cu adevărat sistemul de vot electronic şi vot pe internet", a spus Florin Buică - Mituleţu.

Recomandari