Declarație revoltătoare! Românii, acuzați că răspândesc coronavirusul în Germania: "Voi și bulgarii ați adus virusul în țara noastră"

Românii şi bulgarii sunt de vină pentru noul focar de coronavirus din Germania. Este declaraţia premierului landului Renania de Nord-Westfalia, după ce peste 650 de angajaţi ai unui abator, unde lucrează sute de români, au fost depistaţi pozitiv.

Criticat de colegii de partid, oficialul şi-a retras declaraţia. Susţine că vorbele i-au fost scoase din context.

Fără nicio măsură de siguranţă, angajaţii abatorului lucrează unii lângă alţii

Este un risc la care sunt expuşi încă de la începutul epidemiei de coronavirus. Distanţarea socială e greu de respectat şi în centrele unde sunt cazaţi. Stau şi câte 4-5 în cameră. Noile cazuri de infectare s-au produs în ultima lună, după ce în Landul Renania de Nord-Westfalia au fost introduse măsuri de relaxare.

"1,30 - 1,36 70% din muncitorii străini care lucrează în abatoarele din Germania, sunt români", spune Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania

Citește și: Starea de urgenţă, la un pas să fie adoptată din nou! Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat

În urmă cu patru săptămâni, tot angajaţii aceluiaşi abator au fost testaţi, iar datele au fost negative. Cu toate acestea, est-europenii sunt consideraţi responsabili de răspândirea virusului.

Oficial german: "Virusul a fost adus de români și bulgari"

"Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri similare", este declarația lui Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia

Contactaţi de oficialii români, germanii susţin acum că declaraţiile au fost scoase din context. Nu românii sunt vinovaţi şi promit că vor îmbunătăţi condiţiile de muncă.

Parteneri
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele toride de vară, îți recomandăm rețeta Gazpacho, o rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă. Se preparată din legume crude, predominante fiind roșiile.
Catine.ro
Ultimele știri