Antena Căutare

Romanii au restante la credite de 4 miliarde de lei

Romanii cu buzunarele topite de masurile statului vor mai avea o problema. Creditele facute intr-o veselie isi arata acum coltii. Restantele au crescut de aproape trei ori in ultimul an si au ajuns la 4 miliarde de lei. Asa ca bancherii pregatesc un al doilea val de reesalonari.

Nici nu mai vrem, dar nici nu mai putem sa ne indatoram. Si, multi dintre noi, nu mai platim nici creditele deja luate. Aceasta este, pe scurt, imaginea gri prezentata de banci.

700.000 de romani au restante la credite in valoare de 4 miliarde de lei. Trei sferturi din ele sunt de peste 90 de zile, declarate deja pierdere. Restanta medie a crescut si ea, de la 2.800 de lei la peste 3.700 de lei.

In conditiile unor venituri si mai mici, bancherii se asteapta la un nou val de restantieri.

In curand, bugetarii care au luat cam 30% din totalul creditelor din Romania vor primi telefoane de la banci cu solutii de plata.

Daca nu mai puteti duce o rata de o suta de euro pe luna, ea se poate reduce chiar si la 60 de euro, dar pe o perioada mai mare.

Si profilul datornicului s-a modificat in ultimii doi ani.

Acum, restantierul tipic este barbat, are intre 30 si 34 de ani, este din Bucuresti si are o datorie mica, de pana intr-o mie de lei, la un credit de consum luat in moneda nationala.

In schimb, desi venitul e in scadere, cei care nu vor credite reusesc sa economiseasca. In martie, aproape 16 milioane de romanii aveau depozite in valoare de peste 95 de miliarde de lei, cu doua miliarde mai mult decat in decembrie 2009.


Pericol de explozie intr-o gara din judetul Timis... Videanu: “Nu o sa am niciun fel de rezerva sa dau afara 25% din personalul ministerului”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x