Ultimă oră! Românii care au părăsit izolarea după decizia CCR au acționat ilegal și ar putea fi sancționați

Românii care au părăsit izolarea sau carantina, după decizia CCR, au acționat ilegal și ar putea fi sancționați. Motivul este dat de faptul că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Aproximativ 500 de pacienți infectați cu coronavirus au cerut să fie externați din spitalele din România, în ultima săptămână.

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, a declarat la RFI că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după decizia Curţii Constituţionale pot fi sancţionate, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. El a făcut un apel către populaţie să respecte normele de protecţie sanitară, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”

Românii care au părăsit carantina sau izolarea după decizia CCR pot fi sancționați

Stelian Ion a afirmat că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după recenta decizie a CCR au făcut-o ilegal.

”Din punct de vedere legal, acele persoane nici n-ar fi trebuit să părăsească izolarea sau carantinarea, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă au făcut-o, au făcut-o pe răspunderea lor şi sub sancţiunea legii, pentru că pot fi sancţionaţi pentru această atitudine”, a susţinut el.

„Numărul de cazuri va mai crește” Alexandru Rafila anunță măsurile ce trebuie luate pentru a opri explozia de infectări: „În două săptămâni, am putea vedea schimbări”

Măsuri după publicarea legii carantinei, aflată la vot în Parlament

Deputatul USR consideră că după publicarea legii carantinei, care se află acum la vot în Parlament, cei care au părăsit carantina în urma deciziei CCR ar trebui reintroduşi în izolare.

”În mod normal, aceste persoane fiind supuse aceloraşi riscuri vizate de lege ar trebui să reintre în carantină şi izolare, este absolut logic şi din punctul meu de vedere este şi o soluţie legală, pentru că legea din momentul în care intră în vigoare se referă la persoanele care au intrat în contact sau care prezintă un anumit risc sau care sunt infectate sau poate asimptomatice şi atunci dacă sunt şi la momentul actual sau la momentul intrării în vigoare a legii, bineînţeles că trebuie să se aplice legea, adică trebuie să fie supuse acestor măsuri de izolare şi de carantinare”, a afirmat Stelian Ion.

El a făcut un apel la populaţie să respecte normele de protecţie în faţa coronavirusului.

Ultimele știri