Românii care se întorc din Germania vor sta din nou în izolare. Landuri devenite focare de infecție, reintroduse pe lista zonelor galbene

Românii care se întorc din landurile devenite focare de infecție cu coronavirus, în Germania, vor sta din nou în izolare timp de 14 zile. Autoritățile din România anunță că vor actualiza lista cu țările cu risc mare, iar printre cele reintroduse ar putea fi și Bulgaria.

Landuri din Germania, devenite focare de infecție, reintroduse pe lista zonelor galbene

Hepta

Cel mai mare focar de coronavirus din Uniunea Europeana a fost identificat la un abator din landul Renania de Nord-Westfalicare din Germania și afectează peste 1.300 de lucrători jumătate dintre ei fiind români. În zonă au fost trimise echipe de testare, iar lucrătorii au fost rugați să nu părăsească țara.

17 români au fugit din carantina impusă pentru COVID-19 şi au ajuns deja acasă, în ţară. Toţi vin din cel mai mare focar al Europei, de la abatorul din Germania, unde peste 1.300 de muncitori sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și:

Anunțul momentului! Lista completă cu țările din care nu trebuie să mai stai în izolare, la revenirea în România

Astfel, românii care se întorc în țară din acea zonă cu risc ridicat a Germaniei vor fi obligați să stea în izolare la domiciliu. Germania fusese scoasă de pe "lista galbenă", astfel că cei care reveneau în țară erau scuți de autoizolarea de 14 zile.

Citește și:

Românii care se întorc din această țară ar putea intra, din nou, în izolare! Emoții mari pentru cei care și-au cumpărat vacanțe în Bulgaria

Creștere a numărului de cazuri de Covid-19 în Germania

În toată Germania, Institutul Robert Koch - centrul de luptă împotriva bolilor- a înregistrat 687 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri de persoane depistate pozitiv la 189.822.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate peste 8.800 de decese din cauza COVID-19.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri