Antena Căutare

Cresc salariile românilor! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a încasa bani mai mulți

Românii ar putea să beneficieze de salarii mai mari, în cazul în care vor alege să se întoarcă în România și se vor angaja, întrucât vor fi scutiți de plata impozitului pe salariu, potrivit unui proiect legislativ ce a fost pus în dezbaterea senatorilor. 

Românii ar putea să beneficieze de salarii mai mari, în cazul în care vor alege să se întoarcă în România și se vor angaja, întrucât vor fi scutiți de plata impozitului pe salariu, potrivit unui proiect legislativ ce a fost pus în dezbaterea senatorilor.

Citește și: Tichete de vacanță 2019. Bugetarii primesc o veste importantă despre vouchere pe care le iau an de an

Conform proiectului de lege ce a fost pus în discuție de curând, la Senat, persoanele care au lucrat în străinătate ar putea să beneficieze, la întoarcerea și angajarea în România, de salarii nete mai mari decât cei care au lucrat în țară. Cum este posibil? Ei bine, se pare că aceștia vor fi scutiți de plata impozitului pe salariu și vor beneficia și de reducerea contribuției la pensii. Perioada în care vor beneficia de aceste facilitățile fiscale se va calcula în funcție de perioada petrecută în străinătate, potrivit avocatnet.ro.

Acest proiect care a intrat în dezbatere la Senat vizează acordarea unor facilități fiscale persoanelor care au fost rezidente în România cel puțin 15 ani consecutivi, iar care apoi au locuit în străinătate mai mult de patru ani și care au muncit acolo, în mod legal, cel puțin trei ani.

Citește și: Schimbare drastică pentru toți bugetarii! Voucherele de vacanță, folosite și pentru taberele școlare

Această lege se va aplica, în cazul în care va fi promulgată, în cazul românilor care se vor întoarce și angaja în țară în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2030. Aceștia vor fi scutiți de plata impozitul pe veniturile provenite din salarii, dar și de reducerea cu 50% a contribuțiilor la pensii, ceea ce înseamnă că aceștia vor avea salarii nete mai mari în comparație cu o persoană ce are același salariu brut, dar care a lucrat în permanență în România și care nu beneficiază de aceste înslesniri.

Potrivit sursei citate, diferențele între salariile nete ale celor ce se întorc în țară și a celor care au muncit numai aici ar putea fi, în cazul unui salariu brut de 3.000 de lei, de peste 500 de lei.

Dacă această lege va fi aprobată, facilitățile fiscale se vor aplica pentru jumătate din perioada în care românii întorși în țară au lucrat și plătit contribuții într-un alt stat. Astfel, o persoană care a lucrat zece ani în străinătate se va bucura de aceste înlesniri fiscale timp de cinci ani.

Cât a plătit, de fapt, Gino Iorgulescu pentru ca fiul lui să fie tratat în străinătate! Transferul în Italia l-a costat ... Salvată în ultimă clipă. O femeie din Ploiești a fost găsită atârnată de pilonul unui pod...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x