- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Persoanele angajate la stat care primesc tichete de vacanță vor putea să le folosească pentru a acoperi cheltuielile taberelor școlare ale copiilor, potrivit unei propruneri legislative ce va ajunge în curând în Senat.
Deocamdată, voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile serviciilor de călătorie și divertisment, însă acest lucru s-ar putea schimba.
Astfel, dacă propunerea legislativă va fi adoptată, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor titularilor, nu doar pentru serviciile de călătorie și divertisment. Noua prevedere se regăsește într-o propunere legislativă ce ar putea primi în curând votul favorabil al senatorilor. Pentru a se aplica, însă, propunerea trebuie mai întâi să fie adoptată de Parlament, promulgată de președintele țării și publicată în Monitorul Oficial.
Citește și: Zile libere 2019: Vești proaste pentru bugetari! Când ar putea fi următoarea minivacanță
Concret, proiectul legislativ propune ca voucherele de vacanță să poată fi utilizate atât pentru serviciile de călătorie și/sau divertisment, cât și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare, naționale și tematice ale copiilor titularului voucherelor. Condiția pentru a putea fi folosite acestea va fi ca taberele să se regăsească într-un pachet turistic, potrivit avocatnet.ro.
Pachetele turistice sunt, conform Ordonanței nr. 2/2018 care reglementează pachetele turistice, „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.” Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub demunirea de „pachet”.
Citește și: Veste proastă pentru bugetari! Câte zile libere mai sunt în 2019
Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În aceeași lege se stabilește și că valoarea maximă a voucherelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de 1.450 de lei.
O elevă din Vâlcea a devenit ghid virtual de conversaţie pentru străinii care aleg să viziteze România... ANCOM a aprobat condiţiile de acces la canalizaţia subterană pentru instalarea reţelelor publice de comunicaţii electron...