Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Anunț oficial! Românii care vin din aceste ţări nu vor mai fi izolați la domiciliu. Zborurile vor fi reluate!

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri! Printre ele, se află Grecia și Austria.

Persoanele care vin din aceste ţări nu vor mai fi izolate la domiciliu

Hepta

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei,Greciei şi Bulgariei.

Iohannis, mesaj tranșant pentru românii care ignoră măsurile de protecție: "Virusul e printre noi. Ori ești precaut, ori ești prost"

Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”În cadrul CNSU am decis să propunem pentru HG reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare. O măsură extrem de importantă priveşte izolarea la domiciliu a persoanelor care vin din alte ţări. INSP va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a pandemiei în alte ţări şi se va acorda un indicator, coeficient pentru ultimele 14 zile. Toate care vor avea coeficient sub 5 vor intra la exceptarea măsurii de izolare”, a anunţat premierul.

Acesta a explicat că se referă la ţări cu nivel redus de răspândire, cum ar fi Austria, Bulgaria, Grecia. Cu aceleaşi ţări va fi reluat traficul aerian, monitorizarea urmând a se face la 14 zile.

Recomandari