Antena Căutare

Românii de pe nava Diamond Princess se întorc acasă! Ce măsuri draconice iau autoritățile pentru a stopa epidemia de coronavirus

Românii aflaţi pe nava Diamond Princess se pregătesc să se întoarcă acasă. După două săptămâni de carantină, 500 de pasageri urmează să fie debarcaţi şi aduşi, ulterior, în ţară. 88 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi la bordul vasului. 

Pe nava acostată în Yokohama, numărul cazurilor confirmate de coronavirus creşte de la oră la oră. Cei peste 3.000 de oameni rămaşi la bord, printre care şi 16 români, speră ca întregul calvar să se încheie cât mai repede. Însă, doar 500 de pasageri vor putea pleca în prima zi de debarcare.

”Planul este să începem debarcarea pe data de 19, dar unii oameni ar putea părăsi nava între 20 şi 21.”, spune Katsunobu Kato, ministrul japonez al Sănătății.

Xi Jinping i-a mulţumit lui Macron pentru "sprijin" şi l-a asigurat pe Boris Johnson că s-au făcut "progrese vizibile" în lupta cu coronavirusul

Autorităţile din Italia, Marea Britanie, Canada, Coreea de Sud şi Hong Kong vor trimite avioane pentru repatrierea cetăţenilor blocaţi pe nava de crozieră. Însă, cei care au intrat în contact cu pasagerii infectaţi vor fi izolaţi din nou, pentru alte două săptămâni. Printre cazurile confirmate azi se numără şi doi soţi britanici care s-au transformat în adevăraţi corespondenţi pe perioada carantinei.

Dintre cei peste 500 de pasageri infectaţi pe vasul de croazieră, 20 sunt în stare gravă. Românul contaminat cu coronavirus pe vas se află şi acum în spital, dar starea sa este bună. Între timp, directorul unui spital din Wuhan a fost răpus de virusul ucigaş, la doar 51 de ani.

Luptătorii chinezi, interzişi în India unde ar fi trebuit să participe la Campionatele Asiei

Autorităţile chineze iau măsuri draconice pentru a face faţă epidemiei. O nouă uzină de măşti medicale va fi construită în doar şase zile, ca și spitalele amenajate în Wuhan. De pe urma coronavirusului, profită tămăduitorii falşi care vând leacuri neautorizate pe internet. Cei care cad în plasă plătesc şi 80 de lire sterline pentru terapia care promite să combată virusul mortal. Specialiştii avertizează însă că astfel de leacuri nu au rezultat.

Primele imagini cu noua aeronavă care intră în flota TAROM. Noul ATR, mai sigur pentru pasageri: ”Nu am avut incidente!”... România în care trăim: Peste jumătate dintre localitățile din țară nu au niciun medic de familie sau au medici insuficie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x