Căutare Live

„La Milano, stăm baricadați, știm că ne vom îmbolnăvi toți, dar sperăm la o formă ușoară” Românii din Italia trăiesc cu frica în sân din cauza coronavirusului

Mihaela este o româncă din Milano. Jurnalistă de profesie, stabilită cu familia de ani buni în Italia, face mărturisiri uluitoare despre viața în perioada coronavirusului. „La Milano, stăm baricadați, știm că ne vom îmbolnăvi toți, dar sperăm la o formă ușoară”, spune tânăra. Italia se apropie de un bilanț înfiorător, 3.000 de morți de Covid-19. 

Străzile și piețele din Milano sunt goale din cauza coronavirusului

Hepta

Medicii imploră oamenii să stea acasă ca să nu le facă misiunea imposibilă

"Pe termen mediu și lung, este evident pentru oricine că vor urma ani grei, că va crește sensibil incertitudinea economică și socială, dar acum toate eforturile sunt concentrate pe încetinirea trasmisiei virusului. Altfel, riscul este ca spitalele să selecteze să intubeze pe cine are șanse mai mari de supraviețuire, ceea ce pentru onestitatea și seriozitatea din sistemul sanitar din Nordul Italiei e o idee insuportabilă, și se face tot posibilul și mai ales imposibilul pentru a nu se ajunge acolo. Se lucrează în ture extenuante de 12 ore, iar asistenții sunt mutați zilnic de la un spital la altul în funcție de nevoie", povestește românca.

Citește și:

"Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie. Aprindem lumânări în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun!" Mărturia dramatică a unei femei din Italia

Medicii explică epuizați, cu lacrimi în ochi, că cei care nu stau în case se vor îmbolnăvi

"Medicii înșiși aleg să întrerupă o clipă fluxul infinitelor ore de lucru pentru a întra în direct la TV și a explica încă o dată, aproape cu lacrimi în ochi, evident epuizați, că cine nu stă în casă sau merge dintr-o zonă contaminată într-una încă necontaminată riscă să aducă după el virusul şi să-i îmbolnăvească pe ceilalți, chiar dacă el nu se va îmbolnăvi, dat fiind că este mai contagios decât unul gripal obişnuit."

Citește și:

China a început să testeze pe oameni un vaccin împotriva COVID-19. Urmază să fie produs în masă

Italienii au o singură miză: să nu se îmbolnăvească de nimic, pentru că nu mai e loc în spitale

"Folosim timpul în diverse feluri îmbinând utilul cu plăcutul, face ordine, dar si multe paste şi biscuiti, încercăm reţete şi tehnici noi, vedem filme demult în asteptare, am pus în priză şi maşina de cusut, şi încercăm tot timpul să nu uităm să râdem des şi ne rugăm providenţei să nu ne îmbolnăvim de altceva decât Covid 19, pentru că doar pentru el e loc în spitale"

Povestea completă scrisă de jurnalista Mihaela Găneț o găsiți în acest articol, publicat de site-ul de sănătate smartliving.ro.

Învățământul online în România, posibil cu ajutorul unei echipe de antreprenori români... Bogdan Aron, tânărul care a aflat din presă că a fost infectat cu COVID-19, s-a vindecat: ”Toată lumea e pe stradă. Cred...
Ultimele știri