Căutare Live

Romanii il sarbatoresc astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul

Astazi, 7 ianuarie, ortodocsii il sarbatoresc pe Sfantul Ion, moment ce marcheaza incheierea Sarbatorilor de iarna. Circa doua milioane de romani isi sarbatoresc astazi onomastica.

Aproape 1,4 milioane de barbati si 520.000 de femei poarta numele Sfantului Ion.

Sarbatoarea mai este cunoscuta si sub numele de Sant-Ion, Inaintemergatorul Domnului sau Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul. In credinta populara, Sfantul Ion este cunoscut ca fiind protectorul pruncilor.

Obiceiul spune ca cine nu se veseleste de ziua Sfantului Ion va fi trist tot anul.

In ziua de 7 ianuarie, in unele zone din tara, are loc Iordanitul femeilor. Aceasta este o petrecere a nevestelor. Femeile se aduna intr-o casa si petrec pana dimineata.

Conform traditiei, in dimineata Sfantului Ion, oamenii trebuie sa-si stropeasca locuinta cu agheasma noua, luata in ziua de Boboteaza, pentru a feri locul de boli.


Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... 70% dintre barbatii unei localitati poarta numele Sfantului Ion...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri