Antena Căutare

Românii, în pericol major! 119 tone de alimente au pus inspectorii pe jar! Ce s-a descoperit

Pericol uriaș pentru români, după ce inspectorii pentru protecția consumatorilor au făcut o descoperire șocantă! Ne punem sănătatea în pericol fără să ne dăm seama!

Pericol uriaș pentru români, după ce inspectorii pentru protecția consumatorilor au făcut o descoperire șocantă! Ne punem sănătatea în pericol fără să ne dăm seama!

Inspectorii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 1,7 milioane de lei unor operatori economici care comercializau produse congelate în condiţii neconforme, se arată într-un comunicat de presă al autorităţii naţionale de profil.

Potrivit sursei citate, în perioada 15 - 27 iulie 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o serie de controale referitoare la modul de respectare a prevederilor legale în ceea ce priveşte conformitatea, comercializarea şi modul de etichetare al produselor alimentare comercializate sub formă congelată.

Românii, în pericol major! 119 tone de alimente au pus inspectorii pe jar! Ce s-a descoperit

119 TONE DE ALIMENTE AU FOST VERIFICATE

Astfel, la nivel naţional, au fost controlaţi 798 de operatori economici, iar la circa două treimi dintre aceştia (64,5%) au fost constatate deficienţe.

CITEȘTE ȘI: Știi cele trei reguli de aur ale alimentelor congelate? Lista produselor care trebuie ferite de temperaturile de îngheț

Pe durata controalelor a fost verificată o cantitate de peste 119,3 tone de produse alimentare congelate, din care mai mult de 34 tone (28,5%) nu se încadra în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

CE TREBUIE SĂ URMĂREȘTI LA PRODUSELE CONGELATE

Printre cele mai frecvente abateri întâlnite în timpul acţiunilor de control s-au aflat: comercializarea produselor alimentare congelate ce prezentau modificări organoleptice, comercializarea produselor alimentare congelate în ambalaje deteriorate, rupte, care nu asigurau etanşeitatea, nerespectarea condiţiilor la depozitarea a alimentelor congelate, precum şi lipsa afişării preţurilor sau afişarea acestora într-un loc greu vizibil/greu lizibil.

Conform datelor centralizate de către ANPC, în mai mult de jumătate (52%) dintre judeţe s-a constatat comercializarea de produse alimentare congelate în afara datei durabilităţii minimale stabilite de către producători, contrar prevederilor legale în vigoare, iar aproape un sfert (24%) din cantitatea controlată nu oferea consumatorilor informaţiile obligatorii, care să le permită alegerea sortimentului dorit (lipsa etichetelor cu elemente de identificare şi caracterizare, a traducerii în limba română a acestora sau prezenţa unor etichete greu lizibile, lipsa informaţiilor obligatorii, înscrierea eronată a datei durabilităţii minimale, lipsa înscrierii ţării de origine etc.).

Sursa: Agerpres

Deschiderea Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor ar putea să se amâne din nou. Ce transmit reprezentanții Metrorex... Protestarii din Moldova vor bloca, pe 10 august, strada care face legătura dintre Moldova și București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x