Antena Căutare

Românii întorși din Italia nu vor mai fi testați! Ce schimbări anunță autoritățile

Aproximativ 11.000 de teste s-au făcut până acum în România! De astăzi nu vor mai fi testaţi toţi românii care se întorc din Italia sau din alte ţări care fac parte din zona roşie, ci doar cei care au simptome de coronavirus. Ce decizii legate de testare au luat autorităţile?

Românii întorși din Italia nu vor mai fi testați! Ce schimbări anunță autoritățile Galerie
Românii care nu prezintă simptome de coronavirus nu vor fi testați la graniță

De acum înainte va fi testat şi personalul medical care a intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, chiar dacă medicii, asistentele sau infirmierele nu au simptome. Angajaţii din spitale cer de mult timp asta, iar autorităţile au luat decizia acum, după ce zeci de medici şi asistente au fost infectaţi.

CE PERSOANE VOR FI TESTATE PENTRU NOUL CORONAVIRUS

Vor fi testate şi persoanele instituţionalizate care au simptome, dar şi pacienţii cu infecţii respiratorii acute severe, care nu au gripă.

CITEȘTE ȘI: O româncă, gest incredibil de frumos în Italia, în timpul pandemiei de coronavirus! „Nu mă lăsa sufletul să stau” - FOTO

Nu vor mai fi testaţi toţi contacţii cazurilor confirmate, ci doar cei care au simptome: tuse, febră, dificultăţi la respiraţie. Cei fără simptome rămân izolaţi la domiciliu 14 zile de la ultimul contact.

Românii întorși din Italia nu vor mai fi testați! Ce schimbări anunță autoritățile

Românii care nu prezintă simptome de coronavirus nu vor fi testați la graniță

Românii care nu prezintă simptome de coronavirus nu vor fi testați la graniță

Teoretic, până acum erau testaţi şi toţi oamenii din centrele de carantină, adică cei care s-au întors din ţări care sunt în zona roşie, precum Italia. Numai că acum avem puţin peste 5.000 de oameni în aceste centre.

citește și: Spania, noul focar de coronavirus. Bolnavii zac pe podeaua spitalului, luptând pentru fiecare gură de aer. Nu mai sunt paturi pentru toți - Video

Mai multe localităţi din Italia au fost incluse pe harta roşie și de curând, toată țara a intrat sub zona roșie de alertă. S-au întors în ultimele două săptămâni din Italia mii de oameni oameni.

De acum înainte vor fi testate toate persoanele care au venit din străinătate care au simptome specifice. Cei fără simptome rămân în carantină sau izolaţi la domiciliu 14 zile de când ajung în România.

Reguli noi pentru acordarea concediului medical, pe timpul stării de urgență. Ce schimbări a anunțat CNAS... Măsuri speciale la metrou pentru a limita răspândirea coronavirusului. Anunțul făcut de Metrorex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x