Căutare Live

Bărbat cu simptome specifice COVID-19, plimbat dintr-un spital în altul, fără să fie testat! Motivul invocat de medici și autorități este incredibil

Un bărbat de 34 de ani, din București, a fost plimbat prin mai multe spitale din oraș, cu toate că acuza simptome specifice infectării cu coronavirus. Nu a fost testat în niciunul dintre centrele medicale în care a ajuns. Motivul este absurd!

Bărbat cu simptome specifice COVID-19, plimbat dintr-un spital în altul, fără să fie testat

Coronavirusul se răspândește cu o viteză amețitoare, iar protocoalele primite de medici nu pot ține pasul. O situație ABERANTĂ a dat alerta în București, după ce un pacient cu simptome specifice infecției cu coronavirus nu a putut fi testat.

„În noaptea de miercuri spre joi soţul meu a început aibă frisoane şi să îl doară capul, stări de slăbiciune şi tuse seacă. Ne-am gândit să nu fie vorba de COVID-19”, povestește soţia pacientului.

Familia a sunat, sâmbătă dimineața, la DSP. Pentru că nu călătorise în străinătate, omul nu era prioritar pentru testare şi a fost direcţionat către medicul de familie.

A reușit să-și facă un set de analize la clinica privată la care era abonat. Rezltatele l-au alarmat pe medicul său de familie, care a l-a trimis la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, în regim de urgenţă.

Aici, însă, medicii i-au recomandat să mai facă un drum, la un alt spital.

„A fost redirecţionat către Bagdasar sau Floreasca spunându-i-se că aici se primesc deja cazuri confirmate şi că dacă nu a intrat în legătură cu o persoană contaminată nu îl poate primi”, a adăugat soţia lui, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, la Spitalul Bagdasar Arseni, medicii i-au făcut analizele şi o radiografie pulmonară. Pe baza radiografiei, care arată început de pneumonie, au exclus COVID-19 şi omul a fost trimis acasă cu antibiotic, cu menţiunea că dacă starea i se deteriorează să se întoarcă la urgenţe.

„Stați în casă, doar așa ne ajutați! Suntem la capătul puterilor!” Bolnavii de coronavirus din Italia sunt consultați pe holuri și în birouri

Medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a explicat, pentru Mediafax, că, în momentul de faţă, se testează potrivit metodologiei oficiale aprobată de Institul Naţional de Sănătate Publică.

Cu alte cuvinte, nu eşti testat dacă nu ai fost în străinătate sau dacă nu ai interacţionat cu cineva confirmat cu COVID 19, chiar dacă ai simptome.

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică o propunere de schimbare a metodologiei de testare şi cere ca toţi cei care au simptome de COVID-19 să fie testaţi indiferente de lanţul epidemiologic.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole
Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... 27 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, în Suceava. Medicii și asistentele refuză să plece din spital: „N...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri