Antena Căutare

Românii ignoră averismentele autorităților! Mii de oameni au format cozi la taxe şi impozite sau în magazine

Stai acasă! Este cea mai important regulă călcată însă în picioare de inconştienţă şi de ignoranţă. Foarte puţini sunt cei care înţeleg să evite deplasările. Cozile la taxe şi impozite, plimbările prin parcuri şi aglomeraţia din magazine sunt dovada clară că oamenii nu realizează pericolul la care se expun. Iar consecinţele ar putea avea efecte dramatice pentru toată ţara. #staiacasa este şi mesajul echipei Observator.

În piața centrală din Craiova, oamenii au ieşit liniştiţi la cumpărături. Nici vorbă de teamă sau de avertismente respectate.

Ultimă oră! Președintele Braziliei, infectat cu noul tip de coronavirus. Jair Bolsonaro a cinat, în urmă cu câteva zile, cu Donald Trump

”Are cine să ne-ajute dar trebuie să facem mişcare, suntem pensionari! Da! Şi trebuie să facem mişcare.”, a declarat o femeie.

Mişcare, care, de această dată este cea mai nepotrivită alegere. Mai ales în locuri aglomerate.

Păstrarea distanţei de cel puţin un metru faţă de alţi oameni este o misiune imposibilă în piaţa centrală din Craiova. Oamenii iau cu asalt locurile aglomerate în ciuda avertismentelor autorităţilor.

Exact cei mai vulnerabili ignoră apelul autorităţilor de a sta în casă. Vârstinicii se bazează pe divinitate.

”Ce-o da Dumnezeu! Ne mai uităm şi-n sus, la Cer!”, a mai femeia.

Cu rugăciuni în suflet, oamenii se înghesuie şi la ghişee, să plătească taxe şi impozite.

Reducerile de 10 la sută au fost mai importante decât Coronavirus. Mulţi s-au înghesuit să-şi plătească dările tocmai către statul care îi îndeamnă să se izoleze.

La piaţă, în Suceava, lumea a ieşit din casă fără niciun gând la ameninţarea coronavirusului.

”Când o să ne declarăm în autocarantină atunci dăm telefoane să ne aducă prietenii haleala în poartă, dar până atunci trebuie să mai cumpărăm de-ale gurii.”, a mai declarat un bărbat.

Schimbăm astfel codul bunelor maniere, pentru persoanele pe care le cunoașteți dar nu știți în ce medii au umblat în ultima perioada. Este o recomandare bună să vă salutați cu cotul sau chiar cu picioarele.

Suntem în mall-ul din Suceava, unde sunt în continuare foarte mulți oameni veniți aici, sunt oameni care își fac cumpărăturile și unii dintre ei chiar au venit să ia masă în zona de food court.

Numărul de cazuri testate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 81. Ce știm despre românii infectați cu coronavirus

În zona pieţei Badea Cârţan din Timişoara sunt trei farmacii, una lângă alta. Teama că de pe rafturi ar putea să dispară medicamentele a format cozi interminabile, chiar dacă exporturile s-au sistat.

”Faptul că încerci să duci medicamente în străinătate şi noi nu găsim cele de pe retetele compensate nu mi se pare în regulă.”, a mai declarat un bărbat.

Există totuşi şi oameni care încearcă, pe cât posibil să se protejeze pe ei şi pe cei din jur.

Spălându-mă pe mâini, încercând să nu ies în mulţime, stau mai mult în casă, dar a trebuit să ies neapărat ca să cumpăr ceva

Petrecerea timpul acasă rămâne cea mai bună metodă de a limita răspândirea virusului. Iar echipa Observator lansează acelaşi mesaj: #staiacasa!


Senatorul Vergil Chiţac, pacientul zero de pe scena politică. Cu cine s-a întâlnit înainte de a se izola... Trei români s-au intors din zona roșie a Italiei, în Timişoara. Ce s-a întâmplat cu ei imediat după ce au auterizat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x