Antena Căutare

Credeau că le va fi bine! Românii plecați în Germania, la sparanghel, o duc rău: "Folosim dușuri comune, săpunul este limitat. Firma care ne-a trimis nu mai răspunde la telefon"

Lucrurile nu merg bine pentru românii plecați în Germania. Au decoalt sucevenii pe timp de pandemie în străinătate ca să-și facă un ban, dar lucruile nu stau așa cum și-au iamginat! Acestora le lipsesc resursele zilnice pentru igiena personală, sunt munciți mult și li se recoamndă ca în cazul unor controale ale poliției, să spună că totul este în regulă, potrivit Monitorul de Suceava.

Credeau că le va fi bine! Românii plecați în Germania, la sparanghel, o duc rău: "Folosim dușuri comune, săpunul este limitat. Firma care ne-a trimis nu mai răspunde la telefon"
Credeau că le va fi bine! Românii plecați în Germania, la sparanghel, o duc rău: "Folosim dușuri comune, săpunul este limitat. Firma care ne-a trimis nu mai răspunde la telefon"

O parte dintre muncitorii care au plecat din Suceava la cules sparanghel sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit de coronavirus un bărbat de 57 de ani.

Mai mulți muncitori din Suceava se plâng de condițiile în care muncesc.

Azi e „Înalt Prea Sfințit”. Ieri turna la Securitate! Nume de cod: Petru. A pârât un profesor! Cum s-a apărat IPS Pimen. „Numai autoritățile pot!”

„Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă", a povestit pentru sursa citată o femeie plecată la cules de sparanghel.

Muncitori români din Germania, amenințați că au dezvăluit ororile de pe plantațiile de sparanghel

Reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar apoi nu au mai răspuns la telefon.

O femeie din Suceava care voia să plece în Germania este cercetată după ce a fost depistată pe Aeroportul din Cluj-Napoca şi îşi schimbase reşedinţa cu două zile înainte, din municipiu într-o comună care nu e în carantină

"Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit femeia.

"Epidemie" de suceveni în Germania: sunt circa 500 de muncitori, cei mai mulți din județul Suceava.

Român plecat la cules de sparanghel în Germania, mort de coronavirus. Famila nu-l poate înmormânta acasă

„Au venit și din focar, de la Pătrăuți și Suceava. Ne tot spun că va veni un medic să ne testeze, dar nu a ajuns nimeni să ne ia temperatura sau să vadă ce se petrece cu noi”, a mai spus femeia.

Pericolul de transmitere a bolii rămâne unul major: muncitorii stau câte 3, 4 sau 5 într-o cameră, la început eurau câte 7

Un bărbat din Suceava, care se afla la cules de sparanghel, a murit în Germania. Soția lui: ”Nu prezenta simptome de COVID-19, dar așteptăm raportul medicilor legiști!”

„Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem... Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

Azi e „Înalt Prea Sfințit”. Ieri turna la Securitate! Nume de cod: Petru. A pârât un profesor! Cum s-a apărat IPS Pimen.... Când se va confrunta România cu un al doilea val de îmbolnăviri de coronavirus! Alexandru Rafila: „Sperăm să avem până a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x