Antena Căutare

Rugăciune puternică de Florii. Ce să rostești în Duminica Floriilor pentru noroc și bunăstare

Anul acesta, creștinii ortodocși din întreaga lume sărbătoresc Floriile 2024 pe 28 aprilie, cu o săptămână înainte de Paște.

o cruce de lemn, carte, crin alb si o coroana de spini
Pentru că suntem în postul Sfintelor Paști, rugăciunile zilnice ne ajută să ne întărim credința și să întâmpinăm cu sufletul plin și curat sărbătoarea Învierii Domnului. | Shutterstock

Pentru că suntem în postul Sfintelor Paști, rugăciunile zilnice ne ajută să ne întărim credința și să întâmpinăm cu sufletul plin și curat sărbătoarea Învierii Domnului.

Floriile reprezintă Intrarea Domnului în Ierusalim, iar această sărbătoare este cu o zi înaintea începerii Săptămânii Patimilor, când credincioșii creștini îl petrec zilnic pe Iisus cu slujbe pe Drumul Crucii, până la moartea Mântuitorului și apoi la Învierea sa.

Pentru noroc, pace și bunăstare în familie, iată ce rugăciune trebuie să rostești de Florii.

Rugăciune puternică de Florii

Doamne, Dumnezeul nostru, Care șezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta și ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea și prin Învierea Sa; Caăruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care ședea întru întuneric și în umbra morții, luând semnele biruinței, ramuri de copaci și stâlpari de finic, I‑a prevestit învierea, Însuți, Stăpâne, pazește‑ne și pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire.

Citește și: Angajații care nu vor avea liber de Paște în 2024. Zeci de mii de români ratează minivacanța oferită de Guvern

Și precum pe acele popoare și pe acei prunci care Ți‑au strigat Ție: osana, apară‑ne și pe noi, că prin laude și cântări duhovnicești să ne învrednicim de dătătoarea de viață învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună ești binecuvântat, cu Preasfântul și bunul și de‑viață‑făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viața ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viața mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijină în necazuri și-mi întâmpină trebuințele. Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, îndreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijini; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe.

O, cât de multe sunt datoriile mele către Tine, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părinteasca Ta bunătate și îngrijire. Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință ca bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiascaă totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al carui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au explodat

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru Cel ce ești întru cele înalte cu Tatăl și ești purtat pe aripi de Heruvimi și cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup ai binevoit pentru a noastră mântuire a ședea pe mânzul asinei și ai primit binecuvântarea pruncilor, ai venit în Sfânta Cetate a Ierusalimului, mai înainte cu șase zile de patimă cea de bunăvoie, ca să mântuiești lumea prin Cruce, prin îngroparea și Învierea Ta!

Și precum atunci oamenii, care ședeau în întuneric și în umbra morții, având ramuri de copaci și stâlpari de finic Te-au întâmpinat pe Tine, Fiul lui David, mărturisindu-Te, așa și pe noi, care acum în această zi de înainte prăznuire, purtând în mâini stâlpari și ramuri de copaci, păzește-ne și ne mântuiește.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Și precum acele popoare și copiii Ți-au adus Osana, învrednicește-ne și pe noi să Te slăvim în psalmi și cântări duhovnicești, cu suflete curate și buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale și să dobândim, fără de osanda, a ne împărtăși de bucuria Sfintei Învierii Tale și să cântăm și să proslăvim Dumnezeirea Ta, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii, vecilor.

Amin!

Cum să eviți aglomerația din supermarketuri înainte de Paște. Ora la care trebuie să mergi la cumpărături ca să nu stai ... Un italian, surprins de ce a văzut la semafor în România. A inceput să numerele mașinile de lux din coloană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x