Antena Căutare

Rugăciuni în Săptămâna Luminată pentru sănătate și pace în casă

Săptămâna de după Învierea Domnului se numește Săptămâna luminată. Este o săptămână care amintește de miracolul creștinătății, așadar, enoriașii se gândesc la Iisus. În Săptămâna Luminată se rostesc rugăciuni speciale.

Colaj cu oameni rugându-se și o icoana cu Iisus la Înviere Galerie
În Săptămâna Luminată se rostesc rugăciuni speciale, unde credincioșii îi mulțumesc Domnului pentru miracolul Învierii | Shutterstock

Există o rugăciune care se rostește, sau se cântă, în fiecare seară din Săptămâna Luminată. Pentru că este o rugăcine de bucurie, care amintește de miracolul Învierii, nu trebuie rostită în genunchi. Credincioșii se roagă în Săptămâna Luminată pentru iertarea păcatelor, „cu voie, sau fără voie”, pentru pace în casă și liniște, pentru mântuire, pentru dreptate, pentru sănătate și pentru ocrotirea lui Dumnezeu. De asemenea, în această rugăciune specială, credincioșii cinstesc miracolul Învierii lui Hristos:

Rugăciune de rostit în Săptămâna Luminată

"Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grairii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-mi-l mie, slugă Ta. Așa, Doamne Împarate, dăruiește-mi -mi văd greșelile mele și nu osândesc pe fratele meu. binecuvântat ești Tu în vecii vecilor. Amin.

"Cel ce a înviat din morți, Hristos Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Preacuviosilor și de Dumnezeu purtătorilor părinților noștri și ale tuturor sfinților, ne miluiasca și ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor.

"Bine ești cuvântat, Stăpâne Atottiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei și a ne apropia de începuturile nopții. Ascultă rugăciunea noastră și a tot poporului Tău. Și ne iartă tuturor păcatele noastre cele de voie și cele fără de voie.

"Primește rugăciunile noastre cele de seară și trimite mulțimea milei Tale și a indurărilor Tale peste moștenirea Ta. Ocrotește-ne cu sfinții Tăi îngeri. Înarmează-ne cu armele dreptății Tale. Îngradeste-ne cu adevărul Tău. Păzește-ne cu puterea ta. Mântuiește-ne de toată primejdia, de tot vicleșugul celui potrivnic.

"Și ne dăruiește în această seară cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre desăvârșit, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ţi-au plăcut din veac.

Amin.”

De asemenea, în Săptămâna Luminată, creștinii spun o rugăciune specială înainte de masă și una după masă.

Citește și: Mesaje de Paște 2023. Cele mai frumoase idei de urări pentru cei dragi

Rugăciune de rostit înainte de masă, în Săptămâna Luminată

Întru numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le. (de 3 ori)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Doamne miluiește! (de 3 ori)

Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.

Citește și: Rugăciune la icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Luminează calea vieții tale și dezleagă necazurile

Rugăciune de rostit după masă, în Săptămâna Luminată

Dumnezeului nostru slavă, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Acum.

Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le.

Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime că slava Domnului peste tine a răsărit. Saltă acum și te bucură Sioane, iară tu, Curată Născătoare de Dumnezeu, veselește-te întru învierea Celui născut al tău.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Doamne miluiește! (de 3 ori)

Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.

A stat câteva ore la plajă și a doua zi s-a trezit cu fața umflată: „Arăt ca o veveriță”. Dermatologii trag un semnal de... Tradiții, obiceiuri și superstiții în prima zi de Paște 2023. Ce e bine să faci pe 16 aprilie pentru a avea sănătate și ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x