Căutare Live

Rugăciuni sub cerul înstelat pentru milioane de români

Azi e Adormirea maicii domnului, una dintre cele mai importante sărbători pentru creştini. Azi e Adormirea maicii domnului, una dintre cele mai importante sărbători pentru creştini. O zi în care cei mai mulţi români sunt liberi. să se roage sau să se distreze. Pe litoral sunt aşteptaţi peste un sfert de milion de turişti. Sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi şi în lăcaşurile de cult din toată ţara. Mulţi credincioşi au ajuns deja la mănăstiri şi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, în rugăciune.

Azi e Adormirea maicii domnului, una dintre cele mai importante sărbători pentru creştini.

O zi în care cei mai mulţi români sunt liberi. să se roage sau să se distreze. Pe litoral sunt aşteptaţi peste un sfert de milion de turişti. Sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi şi în lăcaşurile de cult din toată ţara. Mulţi credincioşi au ajuns deja la mănăstiri şi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, în rugăciune.

Zecile de mii de pelerini adunaţi în jurul Mănăstirii Nicula au trăit momentul cu emoţii puternice. Unii cântau în genunchi, alţii mergeau pe coate în jurul lăcaşului sfânt. Oamenii s-au pregătit să ţină lumânările aprinse întreaga noapte. Fiecare s-a rugat pentru cei dragi.

Ziua, pelerinii au îndurat temperaturi de peste 30 de grade ca să ajungă la icoana sfântă. Din cauza căldurii, episcopul vicar al Clujului, Preasfinţitul Vasile Someşanul, a leşinat. Alţi peste 100 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Detalii, pe Observator.tv

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Cod GALBEN de CANICULĂ, prelungit! Uite care sunt zonele afectate...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri