Căutare Live

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei | FOTO. Firul evenimentelor petrecute până acum. Explozii în mai multe oraşe

Vladimir Putin a autorizat joi dimineața, în jurul orei 05:00, o operațiune militară în estul Ucrainei în zonele separatiste din est. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. A fost impusă legea marţială în Ucraina.

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei. Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discurs-surpriză înregistrat luni și difuzat joi dimineață.

Getty/Profimedia

UPDATE: Klaus Iohannis: România condamnă ferm agresiunea rusă / Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa / România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa CSAT pe tema situaţiei din Ucraina, că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor, iar România condamnă ferm această agresiune.

Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT pe tema situaţiei din Ucraina: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa

Preşedintele a reluat afirmaţia potrivit căreia niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa, adăugând că România nu va fi atrasa în conflictul militar din Ucraina. De asemenea, Iohannis a anunţat că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina. ”Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizionişti ai istoriei trebuie să ştie că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult”.

Citește și: Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plece din țară

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială. El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden. Şapte persoane au fost ucise joi, în bombardamente ale Rusiei în Ucraina, anunţă poliţia ucraineană, relatează BBC News.

Dmytro Kuleba, Ministrul de externe al Ucrainei: Putin a lansat „invazia pe scară largă a Ucrainei”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris joi dimineața pe Twitter că președintele rus Vladimir Putin „tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

Te-ar putea interesa şi asta: Gafă uimitoare făcută la câteva ore după ce Rusia a invadat Ucraina! „Nu e chiar așa. În Ucraina mor oameni”

"Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul să acționăm este acum", a scris Kuleba pe Twitter.

Liderul de la Kremlin a precizat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

Citește pe Observatornews.ro detalii despre operațiunea militară, LIVE TEXT, despre cum se desfășoară atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Explozii puternice în mai multe oraşe - Președintele rus Vladimir Putin spune că scopul său este demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Vladimir Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Vladimir Putin.

“Dreptatea şi adevărul sunt de partea Rusiei”, a subliniat Vladimir Putin, notează news.ro.

Potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează joi Ministerul Apărării de la Moscova, Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene,

Rusia neagă atacurile asupra orașelor ucrainene. Kievul a declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete, aminteşte Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin spune că scopul său este demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Ce se întâmplă în Republica Moldova după ce Rusia și Belarus au atacat Ucraina. Maia Sandu, cerere către Parlament

A fost impusă legea marţială în Ucraina. China a respins să numească mișcările Rusiei asupra Ucrainei o „invazie”

Preşedintele Volodimir Zelenski a introdus legea marțială pe întreg teritoriul Ucrainei și a îndemnat oamenii să rămână calmi, în contextul operaţiunii militare a Rusiei, şi a dezvăluit că tocmai a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere, potrivit Observatornews.ro

"Astăzi, preşedintele Putin a anunţat o operaţiune militară specială în Donbas. Rusia a lansat atacuri asupra infrastructurii noastre militare şi asupra punctelor de frontieră. Au fost auzite explozii în mai multe oraşe din Ucraina. Impunem legea marţială pe întregul teritoriu al Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN News.

China a respins să numească mișcările Rusiei asupra Ucrainei o „invazie” și a îndemnat toate părțile să dea dovadă de reținere, potrivit Reuters.

Citește pe Observatornews.ro detalii, LIVE TEXT, despre cum se desfășoară atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Şapte morţi în Ucraina, în bombardamente ruse, şase la Podilsk, lângă Odesa, şi una la Mariupol; şapte răniţi şi 19 persoane date dispărute, anunţă poliţia ucraineană

Şapte persoane au fost ucise joi, în bombardamente ale Rusiei în Ucraina, anunţă poliţia ucraineană, relatează BBC News.

Potrivit unor oficiali, şase persoane au fost ucise, iar una rănită, într-un atac vizând o unitate militară la Podilsk, lângă Odesa. Alte 19 persoane au fost date dispărute. O persoană a fost ucisă la Mariupol, potrivit surselor citate.

Ministrul de Externe cere activarea Articolului 4 al Tratatului NATO, după agresiunea Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei. Ce înseamnă Articolului 4

Guvernul polonez a anunţat joi că a cerut NATO activarea articolului 4 al Tratatului Alianţei, ce prevede consultări în situaţie de ameninţare la adresa securităţii uneia din părţile semnatare, în urma atacului declanşat de Rusia în Ucraina. Aceeași cerere a fost făcută și de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Citește și: Riscul ocupării centralei nucleare de la Cernobîl de către forțele ruse. De ce se tem experții

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunţat joi că a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington.

"În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, am cerut Misiunii României la NATO să ceară împreună cu alţi aliaţi activarea art. 4 din Tratatul de la Washington - care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi - cu privire la impactul situaţiei actuale asupra securităţii aliaţilor", a informat Aurescu, pe Twitter.

Citește pe Observatornews.ro detalii, LIVE TEXT, despre cum se desfășoară atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Barack Obama, vacanță în Hawaii, în timp ce Rusia a început un război cu Ucraina. Cum a fost surprins... Klaus Iohannis, declarație în contextul operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina: "Niciun român nu trebuie să s...
Parteneri
Cea mai bună băutură pentru a pierde în greutate. Ce recomandă nutriționiștii pentru o siluetă suplă
Catine.ro
Ultimele știri
x