Testul nu se mai numeste "lucrare de control" asa cum se numea odata. "Controlul" ii sperie pe elevi. A fost transformat in "evaluare" pentru ca e.mai prietenoas.
Corectarea testelor nu se mai face ca pe vremuri. Tot pentru a nu-i speria sau intrista pe elevi. Pixul rosu a fost inlocuit cu un pix de alta culoare, la sfatul psihopedagogilor.
“Tipa si doare in acelasi timp. Rosu e sangele. Deci un caiet foarte corectat e un caiet in durere, insangerat”, spune Maria Dragoiu, profesoara.
Chiar daca primesc o nota mare, daca e trecuta cu rosu, elevii nu sunt multumiti. Orice insemnare cu aceasta culoare, spun specialistii, il face pe scolar sa ia totul ca pe un repros, nu o indrumare.
Am facut un experiment sa vedem cum reactioneaza elevii la nota rosie si nota verde. Elevii care au primit lucrarea inrosita dau intotdeauna vina pe profesor pentru nota primita. Cei care au avut lucrarile corectate cu verde cred ca au fost supraestimati.
Legal, doar in catalog este obligatoriu ca profesorii sa foloseasca pixul rosu: atunci cand incheie mediile la sfarsit de semestru. In rest, culoarea rosie este doar o traditie.pe cale de disparitie.
Cu siguranta sunt elevi care si-ar dori sa se inventeze un pix special pentru testele de evaluare. Unul care sa nu se vada!
Morun de 3 metri si 200 kilograme, in valoare de 90.000 de euro, salvat de la transat de politistii de frontiera... Iasi: Miron Cozma a facut scandal la ceremonia dedicata Unirii Principatelor...