Căutare Live

Salarii majorate de la 1 noiembrie. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2019

Salarii majorate de la 1 noiembrie. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2019?  Românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, în 2018 acestea reprezentând o gură de oxigen pentru turismul românesc, conform analizei făcute de Guvern la finalul sezonului 2018.

Salarii majorate de la 1 noiembrie. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2019? Românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, în 2018 acestea reprezentând o gură de oxigen pentru turismul românesc, conform analizei făcute de Guvern la finalul sezonului 2018.

“Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei”, explică autoritățile.

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

În 2019, voucherele de vacanță ar putea fi acordate mai devreme.

"Acum să se acorde mult mai devreme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru că după cum știm, noi vindem deja litoral românesc 2019 la ora asta, adică noi agențiile de turism. (...) Adică oamenii își pot lua vacanțe chiar cu discountul care se aplică acum, toamna, pentru vacanțele de vara viitoare, adică 20-30% discount. Desigur, acum, toamna, octombrie, noiembrie ar fi idealul (n.r. să le primească), cu valabilitate un an adică până anul viitor în noiembrie. Ar fi optim pentru că acum încep discounturile acelea mari pentu litoral, oamenii ar putea să cumpere mai multe servicii turistice când vin în vacanță dacă vr cumpăra cu discount. Dacă nu, plătesc un preț mai mare atunci când primesc ei aceste tichete, adică probabil în mai, iunie când este foarte târziu. Discount-urile acum sunt cele mai mari", a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, pentru DC News.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Ora de iarnă 2018! În acest weekend se schimbă ora: Se dau ceasurile înapoi...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri