- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Salariul minim pe economie va crește de la 1 noiembrie 2018 și nu de la 1 ianuarie 2019, așa cum era programat inițial. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a precizat că salariul minim va fi diferențiat în funcție de studii ori vechime.
Așadar, conform acesteia, începând cu 1 noiembrie, românii vor încasa bani mai mulți - 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim, în cazul angajaţilor cu studii superioare sau pentru angajaţii cu 15 ani vechime.
„Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii şi salarii», iar «nu se aplică legea salarizării». Asta aud de la opozitie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor. Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost ea adoptată de Parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu şi anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, aşa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federaţii sindicale. Considerăm însă că legea trebuie aplicată aşa cum a fost adoptată de Parlament şi cum este în vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 şi creştere anuală cu 25 la sută din diferenţă până la grila din 2022. Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.