Antena Căutare

Salariu minim net 1 decembrie. Câți bani iei în mână dacă ai studii superioare

Salariu minim 1 net decembrie. Guvernul a decis că decis introducerea salariului minim diferențiat începnd cu data de 1 decembrie 2019. Potrivi noii grile, un absolvent cu studii superioare va avea un salariu minim mai mare. Câți bani iei în mână dacă ai studii superioare. 

Salariu minim net 1 decembrie. Câți bani iei în mână dacă ai studii superioare
salariu minim brut 2018

Salariu minim 1 decembrie. Guvernul a decis că decis introducerea salariului minim diferențiat începnd cu data de 1 decembrie 2019. Potrivi noii grile, un absolvent cu studii superioare va avea un salariu minim mai mare. Câți bani iei în mână dacă ai studii superioare, adică cât crește salariul minim net.

Salariu minim net 1 decembrie. Angajatorii trebuie să majoreze salariul minim pentru angajații care au studii superioare.

Vechime în muncă pentru pensie 2018. Data limită până când o poți cumpăra​

„Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii – Legea nr. 53/2003, și Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Modificările aduse Codului Muncii vizează crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor și al vechimii în muncă.

Salariu minim net 1 decembrie. Prin hotărâre de Guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferențiat pentru anumite categorii de salariați: pentru salariații care sunt încadrați pe studii superioare, precum și pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel”, a transmis Ministerul Muncii, printr-un comunicat de presă.

Salariu minim net 1 decembrie 2018. Cei care au studii superioare vor primi un salariu minim brut de 2.350 de lei. Aceeași sumă o vor primi și cei care au minim 15 ani de vechime.

Așadar, la un salariu minim brut de 2.350 de lei, un angajat cu studii superioare sau cu vechime de minimum 15 ani va primi un salariu net, adică bani în mână, suma de de 1.413 de lei, iar patronul va trebui să achite în total costuri salariale de 2.403 lei.

Salariu minim net 1 decembrie 2018. De asemenea, tot de la 1 decembrie, prim salariul minim diferențiat, se ma majora și salariul minim brut pe economie de la 1.900 de lei la 2.080 de lei pentru toate categoriile de angajați. Astfel că, la un salariu minim brut de 2.080 lei pe lună, salariul net, bani primiți în mână de angajat, ar urma să fie 1.263 lei, iar costul total plătit de firmă este de 2.127 de lei.

Salariul minim brut majorat nu va fi primit decât de ceicare activează în domemniul studiat

Salariu minim net 1 decembrie 2018. O ”chichiță” acestei legi însă, nu le va acorda celor cu studii superioare majorarea promisă de la 1 decembrie. Aceasta se aplică doar dacă angajatul activează în domeniul pe care l-a studiat. Cu alte cuvinte, un absolvent care are o diplomă în domeniul biologiei, să zicem, acesta nu va beneficia de majorare, dacă lucrează ca vânzător, call-center etc, ci acesta va primi vor primi același salariu minim ca toți ceilalți fără studii superioare.

Accident în care au fost implicate opt mașini, în urmă cu puțin timp, în Capitală! Sunt trei victime... Vârstă de pensionare femei 2018. Cum se modifică de la 1 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x