Antena Căutare

E oficial! Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2020. Pentru cei cu studii superioare rămâne același. Documentul, publicat pe site-ul Ministerului Muncii

Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2020, de la 2.080 la 2.230 de lei. În procente, majorarea este de 7,2%, în timp ce pentru cei cu studii superioare, salariul minim brut rămâne la 2.350 lei, adică 1.413 lei net. 

Crește salariul minim de la 1 ianuarie 2020

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2 % față de luna decembrie 2019. Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va crește anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei.

Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două ședințe ale Consiliului Național Tripartit, în 26 noiembrie 2019 și în 3 decembrie 2019, și dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, precum și factori de corecție în funcție de dinamica creșterii economice.

Documentul poate fi consultat pe site-ul Ministrului Muncii.

Previziune sumbră pentru România! Sunt cifre oficiale! Se va întâmpla treptat, în următorii 80 de ani!... Alcoolemie record! O infirmieră din Iași a fost prinsă cu 3,43 mg/l alcool pur în sânge! Femeia se afla în timpul progra...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x