Antena Căutare

Vești proaste pentru milioane de români! Salariul minim pe economie nu va crește de la 1 NOIEMBRIE! Anunțul făcut de autorități

Salariul minim pe economie nu va crește de la 1 noiembrie, iar autoritățile nu s-au pus, deocamdată, de acord cu o dată. 

Salariul minim pe economie nu va crește de la 1 noiembrie, iar autoritățile nu s-au pus, deocamdată, de acord cu o dată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, în urmă cu puțin timp, că salariul minim pe economie nu va crește ”în niciun caz” 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”când este oportun”. Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie.

”În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a spus premierul.

Ba mai mult, atunci când a fost întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că nu este o ”măsură discriminatorie” aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

”Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta creşterea salariului minim pe economie, scrie News.ro.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită ”în cel mai scurt timp” de către Guvern

Schimbare majoră pentru pensionari! Totul se va întâmpla din 2019, iar milioane de persoane vor fi afectate... Black Friday 2018. Reduceri pentru un număr record de produse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x