Antena Căutare

Calculator salariu minim brut. Cați bani iei în mână de la 1 noiembrie/ Cât crește salariul net

Calculator Salariu 1 noiembrie 2018. Salariul minim brut ar putea crește de la 1 noiembrie.

Calculator salariu minim brut. Cați bani iei în mână de la 1 noiembrie/ Cât crește salariul net
calculator salariu 1 noiembrie

Calculator Salariu 1 noiembrie 2018. Salariul minim brut ar putea crește de la 1 noiembrie. În plus, acesta ar putea fi diferențiat în funcție de vechime și de studii. Cat se majorează taxele la stat dacă salariul minin brut și cât înseamnă netul, adică câți bani iei în mână, conform noului scenariu.

Calculator Salariu 1 noiembrie 2018. Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a anunțat că salariul minim brut urmează să crească de la 1 noiembrie 2018 și nu de la 1 ianuarie 2019, așa cum era prevăzut inițial. Mai mult, varianta propusă prevede introducerea unui salariu minim brut diferențiat pentru angajații cu vechime de 15 ani în muncă, dar și pentru posturile care necesită studii superioare.

Majorare salariu minim brut noiembrie 2018. Salariul minim brut pe economie ar urma să fie următorul:

2.080 de lei - salariul minim brut de bază;

2.350 de lei - salariul minim brut pentru posturile ce necesită studii superioare;

2.350 de lei - salariul minim brut pentru angajații cu vechime de cel puțin 15 ani în muncă.

Dacă salariul minim brut crește, va crește și salariul net, adică banii care îi rămân ”în mână” la angajatului, la final de lună. Potrivit avocatnet.ro, această creștere va modifica și taxele daatorate de angajat și angajator către stat, ceea ce va conduce la un cost cu salariile mai mare pentru societate.

Calculator Salariu 1 noiembrie 2018. Exemple

Mai exact, angajatorul ar urma să plătească de la 1 noiembrie o majorare de 184 de lei (la un salariu brut de 2.080 de lei). În cazul unui salariul minim brut de 2.350 de lei, costul total ar fi 2.403 lei (adică o majorare de 460 de lei).

Creșterea salariului brut va determina o majorare a contribuțiilor sociale pentru sănătate (CASS) și pensii (CAS), dar și a impozitului pe veniturile salariale înregistrate de salariat.

La un salariu minim brut de bază, salariul net ar însemna 1268 lei. În cazul unui salariu minim brut de 2.350 de lei, salariul net ar fi de 1.425 de lei, iar costul total al angajatorului ar fi de 2.403 lei.

sursa: avocatnet.ro,

Ora de iarnă 2018! În acest weekend se schimbă ora: Se dau ceasurile înapoi... Ce se întâmplă la metrou, miercuri dimineață! Mii de oameni se plâng de AGLOMERAȚIA infernală, iar METROREX A REACȚIONAT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x