Antena Căutare

"Salutare, naţiune!" A fost rebelul cinic al presei românești. Povestea omului Andrei Gheorghe: Și-a câștigat primii bani ca profesor

"Salutare, naţiune". Două cuvinte, rostite de vocea inconfundabilă a lui Andrei Gheorghe vor rămâne în amintirea a milioane de români. Un ziarist cu un destin neobişnuit. Născut în Rusia, şi-a petrecut copilăria la malul Mării Negre şi a câştigat primii bani, mai întâi, din meseria de profesor.

"Salutare, naţiune". Două cuvinte, rostite de vocea inconfundabilă a lui Andrei Gheorghe vor rămâne în amintirea a milioane de români. Un ziarist cu un destin neobişnuit.

Născut în Rusia, şi-a petrecut copilăria la malul Mării Negre şi a câştigat primii bani, mai întâi, din meseria de profesor. Deşi marea lui iubire a fost întotdeauna radioul, cariera lui l-a purtat prin televiziune, film şi politică, dar şi prin multe scandaluri şi probleme cu legea.

Andrei Gheorghe s-a născut în Rusia, în oraşul Lipeţk, unde şi-a petrecut şi primii şase ani din viaţă. Familia lui s-a mutat la Constanţa, acolo unde tânărul rebel al undelor FM intra prima oară într-un radio.

"Salutare, naţiune!" A fost rebelul cinic al presei românești. Povestea omului Andrei Gheorghe: Și-a câștigat primii bani ca profesor

Viu, acid, cinic, inteligent şi din ce în ce mai popular, odată cu mutarea în Capitală. Inspirat de un celebru serial al vremii, a creat Midnight Killer. Vârful de popularitate l-a atins însă câţiva mai târziu, cu emisiunea 13-14 cu Andrei Gheorghe.

După plecarea de la radio, Andrei Gheorghe a vrut să cucerească şi micul ecran. Emisiunea lui, Gheorghe, de la Antena 1, a fost una dintre cele mai imprevizibile din acea perioadă. Fie că era vorba despre scandaluri.

An școlar 2017-2018, cel mai scurt din ultimii 10 ani. Câte zile de școală are 2018-2019... Imagini șocante în Baia Mare! O întâlnire amoroasă s-a încheiat dramatic: Ce i-a făcut femeia pe care o cunoscuse pe int...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x