Ce nu este bine să faci în prima sâmbătă după Paște. Cum atragi norocul în Sâmbăta Luminată. Tradiții și superstiții

Sâmbăta Luminată este prima zi de sâmbătă de după Paște și are numeroase tradiții și superstiții. Se spune că în această zi poți atrage norocul de partea ta Ce nu este bine să faci azi. Tradiții și superstiții ale credincioșilor.

Ce nu este bine să faci în Sâmbăta Luminată

Astfel, prima zi de sâmbătă după Paște, denumită și Sâmbăta Luminată, are o importanță majoră în viața spirituală.

Potrivit crestinortodox.ro, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor reţinute în iad, de la Adam şi până la cea de-a doua venire a Mântuitorului. Uşile raiului rămân deschise până în Duminica Tomii, spune tradiția ortodoxă.

Ce nu este bine să faci în prima sâmbătă după Paște

În Săptămâna Luminată nu se spală rufe, nu se fac treburi casnice şi nu se fac munci agricole, atât în semn de respect pentru sărbători, cât și din superstiția de a nu atrage bolile, dăunătorii și pagubele.

Citește și: Sfântul Gheorghe NU a fost sfânt! Un Papă a recunoscut adevărul! Cine a fost, de fapt, martirul neînfricat, care s-ar fi luptat cu un balaur, ca să salveze o domniță

În Sâmbăta Luminată, nu se îngenunchează, oamenii nu fac mătănii, ci doar se închină. Iisus Hristos nu îi vrea pe oameni în umilinţă, ci să se îndrepte spre căinţă. Este singura sâmbătă în care nu se face parastas, deoarece morţii vor fi pomeniţi luni, după Duminica Tomii.

Săptămâna Luminată deschide perioada liturgică de 50 de zile până la Rusalii

Săptămâna Luminată deschide perioada liturgică de 50 de zile până la Rusalii, numită Penticostar, în care rânduielile Bisericii se schimbă.

Zilele din Săptămâna Luminată au semnificaţii speciale, dar şi denumire precise: Lunea Albă, Marţea Albă, Sfânta Miercuri, Joia Verde, Vinerea Scumpă sau Fântâniţa, Sâmbăta Luminată și Duminica Luminată. În Săptămâna Luminată, credincioşii trebuie să ţină cont de anumite reguli, potrivit tradiţiilor şi obiceiurilor străvechi.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri