Căutare Live

Ce nu este bine să faci în prima sâmbătă după Paște. Cum atragi norocul în Sâmbăta Luminată. Tradiții și superstiții

Sâmbăta Luminată este prima zi de sâmbătă de după Paște și are numeroase tradiții și superstiții. Se spune că în această zi poți atrage norocul de partea ta Ce nu este bine să faci azi. Tradiții și superstiții ale credincioșilor.

Ce nu este bine să faci în Sâmbăta Luminată

Astfel, prima zi de sâmbătă după Paște, denumită și Sâmbăta Luminată, are o importanță majoră în viața spirituală.

Potrivit crestinortodox.ro, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor reţinute în iad, de la Adam şi până la cea de-a doua venire a Mântuitorului. Uşile raiului rămân deschise până în Duminica Tomii, spune tradiția ortodoxă.

Ce nu este bine să faci în prima sâmbătă după Paște

În Săptămâna Luminată nu se spală rufe, nu se fac treburi casnice şi nu se fac munci agricole, atât în semn de respect pentru sărbători, cât și din superstiția de a nu atrage bolile, dăunătorii și pagubele.

Citește și: Sfântul Gheorghe NU a fost sfânt! Un Papă a recunoscut adevărul! Cine a fost, de fapt, martirul neînfricat, care s-ar fi luptat cu un balaur, ca să salveze o domniță

În Sâmbăta Luminată, nu se îngenunchează, oamenii nu fac mătănii, ci doar se închină. Iisus Hristos nu îi vrea pe oameni în umilinţă, ci să se îndrepte spre căinţă. Este singura sâmbătă în care nu se face parastas, deoarece morţii vor fi pomeniţi luni, după Duminica Tomii.

Săptămâna Luminată deschide perioada liturgică de 50 de zile până la Rusalii

Săptămâna Luminată deschide perioada liturgică de 50 de zile până la Rusalii, numită Penticostar, în care rânduielile Bisericii se schimbă.

Zilele din Săptămâna Luminată au semnificaţii speciale, dar şi denumire precise: Lunea Albă, Marţea Albă, Sfânta Miercuri, Joia Verde, Vinerea Scumpă sau Fântâniţa, Sâmbăta Luminată și Duminica Luminată. În Săptămâna Luminată, credincioşii trebuie să ţină cont de anumite reguli, potrivit tradiţiilor şi obiceiurilor străvechi.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Un nou focar de coronavirus în România! Zeci de medici infectați în Sibiu: Un spital a fost închis...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri