Antena Căutare

Ultimă oră: Sanador a suspendat activitatea medicilor sancționați după decesul copilui de doi ani

La o zi după ce s-a aflat că medicii responsabili de moartea copilului de doi ani au primit o mustrare, Spitalul Clinic Sanador a luat măsuri drastice. Mai exact, reprezentanții unității medicale au decis să suspende activitatea chirurgicală a doctorilor sancționați. 

La o zi după ce s-a aflat că medicii responsabili de moartea copilului de doi ani au primit o mustrare, Spitalul Clinic Sanador a luat măsuri drastice. Mai exact, reprezentanții unității medicale au decis să suspende activitatea chirurgicală a doctorilor sancționați.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de clinică.

”Menționăm că Spitalul Clinic Sanador a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală”, a anunțat Sanador într-un comunicat de presă.

Medicii care au contractul reziliat sunt următorii: Bălănescu Laura, Drăgan Gabriel Cristian, Vasile Laura Florentina, chirurgii care au realizat actul operator şi monitorizarea postoperatorie a pacientului. De asemenea, au fost reziliate contractele medicilor Vlăsceanu Valeria Cornelia şi Savu Carmen Mariana, de la terapie intensivă, dar şi contractul doctorului Abdel Karim Mădălina, din secţia de Pediatrie.

De asemenea, reprezentanții unității medicale au precizat că activitatea secției de Pediatrie, dar și a celor 18 linii de gardă permanentă se desfășoară în parametri normali.

”Ca oameni şi profesioniști, suntem recunoscători pentru fiecare viață salvată, fiecare clipă câștigată, fiecare bătălie cucerită în faţa suferinței. Pierderea unei vieți, şi cu atât mai mult pierderea unei vieți de copil, este cel mai critic eveniment din viața oricărui medic salvator şi a oricărui spital care tratează cazuri medicale complexe, aşa cum se întâmplă zilnic la Spitalul Clinic Sanador.

Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internațională şi au ținut cont de toate afecțiunile pacientului anterioare internării în spital, așa cum rezultă din Foaia de Observație, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluția pacientului.

Ne exprimăm întreaga disponibilitate și deschidere de colaborare cu instituțiile statului implicate în cercetarea acestui caz și dorim să punem la dispoziția acestora toate documentele medicale și informațiile care să ajute la determinarea exactă a evenimentelor.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Sanador.

Ştefan Duță, care nu împlinise încă 2 ani, a murit la sfârșitul lunii octombrie, într-un spital privat Sanador, din Capitală, la câteva ore după după ce fusese operat de hernie inghinală.

Noi detalii în cazul falsului medic Matteo Politi! Două persoane au fost arestate preventiv, alte două sunt plasate sub ... Scandal uriaș la Gorj, după ce CFR a montat un gard ilegal lângă Coloana Infinitului: ”O porcărie!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x