Antena Căutare

Sanatatea in Romania, gratuita doar in teorie! Afla ce servicii medicale nu ar fi trebuit sa platesti!

In Romania gratuit inseamna, de fapt, contra cost. Teoretic, pentru unele servicii stomatologice, nu trebuie sa scoti niciun ban din buzunar, daca medicul are contract cu Casa de Asigurari. In practica insa, birocratia e atat de mare, iar banii de la casa atat de putini, incat e aproape imposibil sa ajungi pe scaunul dentistului gratis.

Teoretic, pentru a face gratuit anumite interventii stomatologice e nevoie ca medicul sa aiba contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Practic, e mai complicat. Doctorii pot fi uneori greu de gasit. Pe site-ul casei, listele n-au mai fost actualizate de un an.

Iar daca ai norocul sa dai de un medic care are contract, exista sanse mari ca numai copiii sa beneficieze de servicii gratuite.

Insa, din cauza plafonului, multi dentisti au renuntat la contracte. Si cand nu e plafonul, e hartogaraia. Ca sa poti beneficia de reducere trebuie sa aduci dovezi ca platesti contributia la sanatate.

Pe scaunul dentistului se pot aseza gratuit copiii, batranii sau veteranii de razboi, daca au nevoie de o consultatie, de tratamentul unei carii sau de extractie. Adultii isi pot trata gratuit urgentele, cum e abcesul dentar si beneficiaza de servicii reduse pana la 60% pentru anestezie sau extractie. Asta ar trebui sa se intample in mod normal.

In Bucuresti, sunt aproximativ 300 de medici care au contracte cu Casa de Asigurari. Plafonul pe o luna nu trece 1500 de lei.

Pastila care provoaca avortul este folosita FARA AUTORIZATIE in Romania!... Romanii lucreaza ca sa manance! Cosul zilnic este principala grija a cumparatorului roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x