Antena Căutare

Romanii lucreaza ca sa manance! Cosul zilnic este principala grija a cumparatorului roman

Romanul ar renunta la orice, mai putin la mancare. Preturile urca, salariile scad, dar consumul ramane pe loc. Statisticile arata ca, in perioada aprilie - iunie, romanii au dat cei mai multi bani pe mancare, alcool, tutun si haine. In schimb, au redus bugetul pentru educatie si sanatate, dar si pentru iesirile la restaurant.

Doamna Mihaela traieste, luna de luna, din 1.100 de lei. Cu greu imparte banii pentru cheltuieli. Mai bine de jumatate din salariu se duce pe alimente. Asa ca putini bani ii mai raman pentru alte placeri. Si nu este singura care abia face fata cheltuielilor de zi cu zi.

Din toat agoniseala de o luna a unei familii, 700 de lei se duc doar pe mancare. Pentru educatie, sanatate, imbracaminte sau distractie se cheltuieste doar jumatate din bugetul alocat alimentelor. Iar restul raman pentru taxe, impozite, utilitati si alte cheltuieli.

Iar acest lucru se vede si in statistici. In perioada aprilie - iunie, cheltuielile cu alimentele au crescut cu 2,3%, in timp ce pentru alcool si tutun, romanii au dat cu aproape un procent multi bani. Au mai renuntat insa la combustibili si au facut economie la utilitati. Nici pentru sanatate sau educatie nu mai aloca un buget important.

Iar ce este mai rau abia acum vine. Se anunta scumpiri pe toata linia, in conditiile in care datele Institutului National de Statistica arata si o scadere a salariului mediu net pe economie. In august, salariul a fost mai mic cu 22 de lei fata de luna iulie, adica a pierdut 14 procente.

FOTO: Intact Images

Sanatatea in Romania, gratuita doar in teorie! Afla ce servicii medicale nu ar fi trebuit sa platesti!... Statul roman, obligat sa achite 8.000 de euro unui barbat care n-a primit concendiu parental...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x