Antena Căutare

Săptămâna Patimilor: ce trebuie să faci în Lunea Mare ca să ai noroc tot anul

Săptămâna Patimilor: Lunea Mare din Postul Paștelului. Ce trebuie să faci în Lunea Mare pentru fericire și noroc tot anul. Semnificația deniei de azi.

Săptămâna Patimilor: ce trebuie să faci în Lunea Mare ca să ai noroc tot anul
lunea mare

Săptămâna Patimilor: Lunea Mare din Postul Paștelui. Ce trebuie să faci în Lunea Mare pentru fericire și noroc tot anul. Semnificația deniei de azi.

Suntem în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ceaa care precede Paștele, Sărbătoarea Învierii. Această perioadă specială pentru credincioși abundă în tradiții șui superstiții vechi, pe care oamenii le-au respectat de-a lungul vremii.

Din punct de vedere religios, Lunea Mare debutează cu denia în care se citește istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos. Tot în timpul deniei de luni se face și pomenirea smochinului neroditor, smochinul blestemat de Iisus înaintea intrării în Ierusalim.

Săptămâna Mare 2019. Tradiții și superstiții în Săptămâna Patimilor

Tradiții și superstiții în Lunea Mare. Ce trebuie să faci pentru fericire și noroc în viață

Tradiții și superstiții pentru noroc în Lunea Mare. Astăzi, femeile din România încep curățenia de Paște. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”, e o vorbă din popor, spusă azi!

De altfel, până miercuri, inclusiv, sunt permise muncile în câmp. Dupa această zi barbații trebăluiesc pe lângă casa, ajutându-și nevestele la treburile gospodarești.

Semnificațiea deniei din Lunea Mare

În prima zi din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, Biserică ne aduce aminte de Patriarhul Iosif care a fost vândut de frații săi în Egipt. El este o preinchipuire a lui Hristos, vândut de Iuda.

Tot în timpul deniei de luni se face pomenirea smochinului neroditor, blestemat de Hristos să se usuce pentru că nu avea rod. E o pildă data omului, din care trebuie să rețină că Dumnezeu este atât iubire cât și dreptate. Deci, la judecată de apoi, El nu doar va răsplăti, ci va și pedepsi pe cei ce nu au rodit.

Rugăciunea din Lunea Mare oferă protecție divină și iertare de păcate

sursa foto: crestin ortodox.ro

Ce au arătat probele de exudat luate de la colegii fetei de la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” care a murit de meningită! Anun... Copil născut și aruncat în latrină, la Galați! A fost resuscitat la fața locului! Ce a declarat mama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x