Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Am încheiat săptămâna recordului absolut al infectărilor COVID-19. Previziune sumbră a medicilor: „Ne îndreptăm spre 1.000 de cazuri pe zi”

Ne îndreptăm spre 1000 de infectări pe zi! Este avertismentul medicilor care au analizat evoluţia cazurilor la sfârşitul celei mai sumbre săptămâni din pandemie. Bilanţul ultimelor 7 zile a trecut de 3500 de testaţi pozitiv, mai mult decât în orice altă săptămână din starea de urgenţă. În ultimele 24 de ore, 456 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Suntem în săptămâna recordului absolut: 3.562 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Nici chiar în starea de urgenţă nu am avut o perioadă mai sumbră, deşi cifrele erau şi atunci mari.

Apoi, bilanţul a început să scadă o vreme până am ajuns, în starea de alertă, la aproximativ 1.200 de cazuri în 7 zile. Din iunie însă, infectările au început să crească abrupt.

„Covid? O tâmpenie! Nu există! I-au plătit pe toți!” - Coronascepticii, tot mai mulți în România. Un medic explică fenomenul periculos

„Dacă vorbim în fiecare săptămână de o creştere de câteva sute de cazuri - mă refer raportat la fiecare zi - este mult. Putem ajunge la 1.000 de noi cazuri pe zi? Cu siguranţă că putem să ajungem”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist Institutul Matei Balş.

E drept că se fac şi mai multe teste acum decât în starea de urgenţă. La sfârşitul lui martie se analizau în jur de 1.500 de probe pe zi. Am avut 263 cazuri noi, deci rata infectării a fost de 18 la sută. Apoi, procentul a tot scăzut.

Protest în Piața Victoriei, împotriva măsurilor de carantină și izolare. Sute de oameni, fără măști, cer libertate: „Jos dictatura!”

Pe 25 iunie s-au lucrat 12.500 de teste şi au fost pozitive 3,6%. Azi din 8.633 de teste, am avut 456 de noi cazuri. Aşadar, rata infectării a urcat din nou la 5,2%.

„Lumea a devenit irascibilă și lipsită de complianța aceasta la măsurile care trebuie să le aplicăm. O creștere exponențiala pune în mare dificultate sistemul de sănătate”, a explicat Doina Azoicăi, președinte Societatea Română de Epidemiologie.

Bucureşti, Argeş, Dâmboviţa şi Braşov sunt judeţele cu cele mai multe noi cazuri în ultima săptămână. În schimb, Satu Mare a raportat doar 82 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus. Cele mai puține din România.

Românii au primit interzis în Ungaria! Cine nu va mai putea intra deloc în țara vecină! Restricții drastice impuse la graniță

Pericolul e însă la tot pasul. În utimele 24 de ore, 126 de bolnavi testaţi pozitiv au cerut să fie externaţi.

Cei mai vulnerabili sunt pacienţii care au alte afecţiuni. 243 de români diagnosticaţi cu COVID-19 sunt acum la terapie intensivă. Iar 13 au murit în ultimele 24 de ore.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro