Antena Căutare

Saptamana viitoare vine cu temperaturi de peste 14 grade. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 9-23 martie

Temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere pana spre valori de 14 -15 grade Celsius, ce se vor inregistra dupa data de 15 martie a.c., in general, la nivelul intregii tari. La munte insa, mercurul din termometre va urca doar usor peste zero grade in timpul zilei, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie, valabila pentru perioada 9-23 martie.

Astfel, in Banat, dupa ce temperaturile minime vor fi negative pana in jurul datei de 17 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptat la inceputul intervalului, spre sfarsitul acestuia, acestea vor fi usor pozitive. Pe de alta parte, maximele vor fi in crestere usoara si treptata, urmand a depasi 10 grade Celsius in jurul zilei de 15 martie si vor ajunge spre 14 grade Celsius in ultimele zile ale intervalului. In tot acest timp, precipitatiile vor fi temporare si, in general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte).

In Crisana, temperaturile minime vor fi, in general, negative pana in jurul datei de 18 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptat in prima parte a intervalului (9-14 martie). La capitolul temperaturi maxime, acestea vor depasi 10 grade Celsius in jurul datei de 15 martie, in timp ce spre sfarsitul intervalului sa ajunga in jurul valorii de 12 grade Celsius. Si in aceasta regiune, sunt asteptate precipitatii temporare mixte si, in general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie in perioada 11-14 martie.

Locuitorii din Transilvania se pot astepta ca, incepand din acest week-end, dar si in primele zile din saptamana viitoare, la temperaturi minime negative, iar spre finalul intervalului analizat sa ajunga pana la -2 grade Celsius. Maximele vor fi in crestere, de la valori de 2-4 grade Celsius la inceputul intervalului, spre 8-10 grade Celsius, in ultimele zile. Precipitatiile vor fi temporare, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie, cand vor fi mai ales ninsori. Dupa data de 18 martie, vor fi conditii de precipitatii mai ales sub forma de ploaie.

Conform prognozei ANM, in zona Dobrogei, sunt preconizate pana in data de 17 martie, temperaturi minime in crestere usoara, dar tot negative. Dupa acea data, pe timpul noptilor se vor inregistra intre 0 si 2 grade Celsius. In ceea ce priveste temperaturile maxime, acestea se vor situa in jurul valorii de 6 grade Celsius, pana pe 15 martie, iar spre sfarsitul intervalului vor urca, in medie, pana la 10-12 grade Celsius.

In Maramures, precipitatiile vor fi temporare si, in general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie (predominant ninsori) si spre sfarsitul intervalului 9-23 martie, cand vor fi mixte. Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute la inceputul intervalului, dupa care vor marca o crestere, pana in jurul valorii de zero grade Celsius. In plus, maximele vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata pe tot parcursul intervalului, media pe regiune situandu-se, in ultimele zile, in jurul valorii de 11 grade Celsius.

Pentru Moldova, meteorologii prognozeaza, in perioada 9-23 martie, temperaturi minime negative, cu valorile cele mai scazute intre 9 si 14 martie. Apoi, acestea se vor situa, in medie, in jurul valorii de -2 grade Celsius, pentru ca in ultimele zile sa se apropie de zero grade. Si maximele vor avea o tendinta de crestere treptata, de la valori de 4 grade Celsius, la inceputul intervalului, la 10 grade Celsius si usor peste, dupa 19 martie. Precipitatiile vor avea probabilitate mai mare de aparitie in perioada 11-14 martie (mai ales ninsori la inceput, apoi mixte) si spre sfarsitul intervalului, cand vor fi indeosebi sub foma de ploaie.

In zona Munteniei, minimele se vor situa la nivelul de zero grade Celsius, iar maximele vor depasi 10-12 grade Celsius dupa data de 15 martie.

Totodata, in Oltenia, minimele vor fi, in general, negative pana spre data de 19 martie, apoi pana pe 23 martie vor avea o tendinta de crestere, urmand sa depaseasca zero grade Celsius. De asemenea, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 8 grade Celsius, pana spre 12-14 martie, apoi vor marca o crestere si vor ajunge la 12 - 14 grade Celsius.

La munte, valorile termice vor fi negative noaptea, avand o tendinta de crestere treptata, pana la valori in jur de -6 grade Celsius. Pe timpul zilei, sunt prognozate temperaturi de zero grade Celsius, in jurul datei de 16 martie, apoi vor fi usor pozitive. Va ninge intre 11 si 14 martie, dupa care probabilitatea de precipitatii se va reduce, pana spre sfarsitul intervalului, cand sunt de asteptat precipitatii mixte, dar slabe cantitativ.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

VIDEO! Uite cum vorbeste seful Politiei Romane, Liviu Popa!... Avocatul Radu Alexandru, arestat dupa ce a primit 70.000 de euro de la un traficant de droguri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x